Reason

Drop hier al je zelfgemaakte beats zodat andere gebruikers feedback kunnen geven. Je kan ook tips geven, vragen stellen etc.

Reason

Berichtdoor Vos » donderdag 09 februari 2006 18:54

Ik gebruik nu sinds kort reason, probeer het wat uit te vogelen
heb een paar keer al over Cons schouder meegekeken,
maar ik denk dat iedereen wel wat heeft aan reason topic.

tot nu moet ik zeggen dat de kwaliteit van Reason echt meester is.
Alleen de volgende punten snap ik nog niet:

Hoe kan ik met redrum de drumloops uitbreiden in de song?
Hoe kan ik de sequencer handig integreren en bedienen in 1 venster?
Hoe kan ik 1 pattern van noten kopieren en plakken voor een herhaling/ nieuw instrument?
Hoe kan ik handig instrumenten opzoeken, zonder het op woord te zoeken?

Wie is hier de barmhartige samaritaan en helpt mij :-D
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Re: Reason

Berichtdoor Marti » donderdag 09 februari 2006 19:46

ik had reason 3.0 maar snapte er geen hol van en begreep dat ik geen goede producer ben
Ik blijf stoer
Avatar gebruiker
Marti
 
Berichten: 2031
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 07:59
Woonplaats: Amsterdam

Re: Reason

Berichtdoor Contradi-Xion » donderdag 09 februari 2006 20:45

Zane schreef:Hoe kan ik met redrum de drumloops uitbreiden in de song?

Op de redrum gaan staan bij de tracks, dan bij de redrum machine, rechter muisknop, copy patern to track.
Zane schreef:Hoe kan ik de sequencer handig integreren en bedienen in 1 venster?

Snap niet wat je hier precies bedoelt..
Zane schreef:Hoe kan ik 1 pattern van noten kopieren en plakken voor een herhaling/ nieuw xinstrument?

Je hebt geen paterns zoals bij fruity, je moet dus je noten in die lange bars invoeren, dan gewoon selecteren en achter elkaar plakken.....geen paterns, gewoon 1 lange track.
Zane schreef:Hoe kan ik handig instrumenten opzoeken, zonder het op woord te zoeken?

Niet...gewoon zoeken op instrument, of zoeken op type (string) en dan die map doorzoeken...handige tip is wel. Als je al een melodie hebt, gewoon een instrument aanklikken en via het open instrument venster, alle samples (refills) langsgaan, hoor je meteen hoe het instrument klinkt met die sample...
Avatar gebruiker
Contradi-Xion
Toernooi Kampioen 2007
 
Berichten: 4122
Geregistreerd: maandag 29 november 2004 17:52
Woonplaats: HGV

Berichtdoor Vos » donderdag 09 februari 2006 22:40

:D ait dan ga ik dat weer es proberen :)
moet zeggen dat ik echt heel blij ben met reason 8)
thnx voor die shit
en met sequencer bedoel ik:
waar je alle noten selecteerd enzovoort, ik doe nu dispatch (zoiets)
en dan heb ik 2 aparte venster, maar zich in de demosong, dat het onderaan stond (heel klein) alleen weet niet hoe ik dat voor elkaar moet toveren
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Re: Reason

Berichtdoor Madd Man » donderdag 09 februari 2006 22:56

Zane schreef:Hoe kan ik handig instrumenten opzoeken, zonder het op woord te zoeken?

instrumenten? gebruik je die uit de standaard reason pack? of .. wat bedoel je precies?
Afbeelding
Avatar gebruiker
Madd Man
Admin
 
Berichten: 6707
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Berichtdoor Vos » donderdag 09 februari 2006 23:34

gewoon uit de sound bank en orkester bank je weet
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Madd Man » vrijdag 10 februari 2006 10:44

oh oke, ikzelf heb al mijn samples die ik gebruik ergens gedownload (en sommige wat vervormd, voordat ik um heb gebruikt) en ben de laatste tijd (lees: wanneer ik bezig ben met een beat, oftewel vrij weinig XD) bezig met samples uit instrumentals halen en hergebruiken
Afbeelding
Avatar gebruiker
Madd Man
Admin
 
Berichten: 6707
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Berichtdoor Vos » vrijdag 10 februari 2006 11:20

ja dat ga ik idd ook doen, maar probeer eerst de basics te begrijpen
ben nu nog maar 4 dagen bezig ofzo, en bij mn 3e beat
deze klinkt wel heel lekker
alleen kan redrum nog steeds niet uitvogelen, mnja ik zoek wel een tutorial ofzo
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Contradi-Xion » vrijdag 10 februari 2006 14:21

Ik heb redrum net uitgelegd man :) hoe moeilijk is het.

En samplen zou ik met fruity loops doen, niet mer reason...daar is fruity weer veel beter geschikt voor naar mijn mening.

En met die track los scherm/bij het scherm in is super easy. Je moet eerst het venster sluiten van die track (dus die met het te spelen stuk, en niet die met de instrumenten erin, gewoon kruisje klikken) Dan bovenin, recht, 2e knopje van boven, 1 rechthoek (niet die met de dubbele rechthoek, want dan open je weer dat venster wat je net gesloten hebt) en dan krijg je onderin de playlist zeg maar.
Avatar gebruiker
Contradi-Xion
Toernooi Kampioen 2007
 
Berichten: 4122
Geregistreerd: maandag 29 november 2004 17:52
Woonplaats: HGV

Berichtdoor Vos » zaterdag 11 februari 2006 18:59

yeah ik heb het door idd, eigenlijk ook heel simpel ja hahaha
bedankt!
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Contradi-Xion » zaterdag 11 februari 2006 19:10

Is het ook wel, maar toch...er zijn zoveel dingen die je bij Reason eerst door moet krijgen om ook maar iets te kunnen, dat is gewoon irritant. Als je het eenmaal weet denk je...tja logisch. Maar goed, de gebruikers interface of hoe de fuck je dat ook maar noemt, is bij fruity loops veel beter/makkelijker dan bij reason.
Avatar gebruiker
Contradi-Xion
Toernooi Kampioen 2007
 
Berichten: 4122
Geregistreerd: maandag 29 november 2004 17:52
Woonplaats: HGV

Berichtdoor Vos » zaterdag 11 februari 2006 19:14

yuhuyeah, ja idd die interface van fruity werkt stukken handiger
maar omdat de kwaliteit van reason zo goed is vergeef ik het ze :)
nu kan ik iig volop bezig met experimenteren
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Contradi-Xion » zaterdag 11 februari 2006 20:16

Jup kwaliteit is idd super, nouja, succes ermee ;)
Avatar gebruiker
Contradi-Xion
Toernooi Kampioen 2007
 
Berichten: 4122
Geregistreerd: maandag 29 november 2004 17:52
Woonplaats: HGV

Berichtdoor WKZ » zaterdag 25 februari 2006 14:55

over die redrum:

bij Reason heb je in principe 2 vensters, 1 waar alle "instrumenten" in staan, en daaronder het venster waar een overzicht staat van je track

daartussen heb je een rij met knoppen (staat o.a. een gum in, een lijn blabla) klik nu is op het linker knopje, dan ga je naar de edit mode, en dan je reddrum selecteren in dat scherm, en invullen maar! :)
Afbeelding

MOOOOOVE BITCH, GET OUT THE WAAYYYY
Avatar gebruiker
WKZ
 
Berichten: 670
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 14:24

Berichtdoor WKZ » zaterdag 25 februari 2006 14:56

oja, en hulde aan fruity loops!
Afbeelding

MOOOOOVE BITCH, GET OUT THE WAAYYYY
Avatar gebruiker
WKZ
 
Berichten: 670
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 14:24

Volgende

Keer terug naar Producers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron