Rapubliek Kookboek

Praat hier over allerlei zaken wat niet met HipHop te maken heeft, zolang het maar geen nonsens is!

Berichtdoor WKZ » dinsdag 04 juli 2006 23:15

Bereidingswijze?

Iedereen weet dat je rijst in een pan gooit met water, het laat droogkoken

iedereen weet dat je kip in stukjes snijd, het in de braadpan tieft en het bruin maakt

iedereen weet (nja, degene die de verpakking lezen) dat je de zoetzure saus naast je kip verwarmt in dezelfde pan

iedereen weet dat je de broccoli in stukjes hakt en het in een pan met heet water gooit en wat zout erbij strooit

klaar.
Afbeelding

MOOOOOVE BITCH, GET OUT THE WAAYYYY
Avatar gebruiker
WKZ
 
Berichten: 670
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 14:24

Berichtdoor Lenno » woensdag 05 juli 2006 00:25

LIJERS WIE HEEFT HEM WEGGEHAALD.
Avatar gebruiker
Lenno
 
Berichten: 2072
Geregistreerd: vrijdag 26 november 2004 16:40
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Berichtdoor Madd Man » woensdag 05 juli 2006 08:42

geen idee :(
Afbeelding
Avatar gebruiker
Madd Man
Admin
 
Berichten: 6707
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Berichtdoor Snome » woensdag 05 juli 2006 10:11

Ik delete straks alle berichten die niet met de gerechten te maken hebben, dit oeverloos geouwehoer slaat nergens op
Avatar gebruiker
Snome
 
Berichten: 6958
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Langbroek

Berichtdoor Lenno » woensdag 05 juli 2006 23:55

omdat jij hem verwijderd hebt
Avatar gebruiker
Lenno
 
Berichten: 2072
Geregistreerd: vrijdag 26 november 2004 16:40
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Berichtdoor Snome » donderdag 06 juli 2006 11:23

waarom zou ik dat doen?

tering weer geouwehoer, dan maar ff een gerechtje

Benodigdheden

- 1 kopje rauwe rijst per persoon
- 1 blikje kalfs/rundvleesragout per 2 personen
- doperwten of sperziebonen
- rundvlees incl. jus

Bereidingswijze

Je zet 2 pannen met water op, een klein pannetje met ragout en een pan met jus en het rundvlees. Als het water kookt, gooi je in een pan de sperzieboontjes of doperwten en in de ander de rijst. Ik neem aan dat jullie zelf wel weten wanneer het goed is, anders kijk je ff op de verpakking. Bij de ragout voeg je naar eigen smaak peper toe. Als de ragout "kookt" is deze goed. Als alle gerechten goed izjn naar jouw mening is het bijna tijd om te eten. Giet de rijst af en laat het even droog stomen, een minuut of 2 denk ik. De groenten giet je ook af. De ragout en het vlees incl. de jus kan je alvast op tafel zetten. Als de rijst en groenten, evt nootmuskaat op de groenten strooien als je dat lekker vindt, droog zijn zet je deze ook op tafel.

Nu schep je van alles wat op je bord. het vlees en de groenten snijd je klein. De rijst gaat er overheen met de ragout. Nu ga je alles door elkaar heen husselen. Je kan beter iets te veel ragout erbij doen dan te weinig, anders is het geen compacte smurrie om het maar even zo aan te duiden. Nu alles netjes is gehusseld, kan je er een laagje jus overheen doen. Let wel op dat je niet te veel doet, maar ook niet te weinig.

Het is misschien handig om een diep bord te nemen als je dit gaat eten.

Eet smakelijk
Avatar gebruiker
Snome
 
Berichten: 6958
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Langbroek

Berichtdoor Vos » maandag 25 september 2006 19:52

wat ik zelf dan wel dope vind zijn variaties op simpele shit weetje

hou je van pannekoeken, aight, probeer dan wat nieuws
gebruik ipv die standaard stroop aardbeien en frambozen
gooi door het beslag een beetje bier voor de luchtigheid
en ook wat vanillepoeder voor de smaak

het zijn de kleine dingetjes
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Vos » zondag 08 oktober 2006 16:44

Spinaronie

Tijd
ca. 25 min

Ingredienten
Afbeelding
Ongekruide gehakt

Afbeelding
Spinazie a la creme

Afbeelding
Macaroni

Afbeelding
Kruidenboter

Afbeelding
En geraspte kaas

Bereidingswijze

1. Er zijn drie ingredienten die je apart van elkaar moet klaarmaken.
Ontdooi als eerste de spinazie a la creme, eerder op de middag, door het in een pannetje te gooien. Op een laag vuurtje duurt het uiteindelijk ongeveer 20 minuten voordat het gaar is. Ondertussen af en toe roeren en kijken of het niet aanbrand.

2. Vul een pan met ruim water en voeg de macaroni toe. Breng dit aan de kook. Let op de kooktijd die aangeduidt is op de verpakking. Snelkook macaroni is meestal binnen 7 min koken al goed. Let ook op de grootte van het pannetje. Er moet genoeg ruimte zijn voor het wanneer je de rest toevoegt.

3. Het gehakt moet van te voren ook ontdooit zijn, leg dit diezelfde middag in de koelkast. Bij bereiding gooi je het in een koekenpan, meestal heb je geen/weinig olie/bakboter nodig door het sap wat uit het vlees zelf komt. Meestal moet gehakt ongeveer 10/12 min opstaan (als ik het goed heb) op laag tot half vuur. Lees de verpakking. Als het nog niet goed gaar is wanneer de spinazi en macoroni bijna klaar zijn nog even het vuur opvoeren.

4. Als je alles op elkaar hebt afgestemt, zijn alle ingredienten ongeveer tegelijk klaar. Giet de macaroni af. Voeg dan de spinazi en gehakt in de pan bij de macaroni. voeg een half kuipje kruidenboter toe, minder of meer naar eigen smaak. Ook op eigen smaak geraspte kaas toevoegen. Zet het pannetje voor een korte 5 min nog op een laag vuurtje. Af en toe nog even goed roeren en de ingredienten lekker mixen.

Kort samengevat:

1. Spinazi ongeveer 20 min op laag vuur
2. Macroni ca. 7 min laten koken (kijk op de verpakking)
3. Gehakt ca. 10/12 laten sudderen.
4. Kruidenboter en geraspte kaas toevoegen.
5. Eventueel nog kort 5 min op het vuur laten staan. (goed roeren!)
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Snome » zondag 08 oktober 2006 16:52

Eindelijk
Avatar gebruiker
Snome
 
Berichten: 6958
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Langbroek

Berichtdoor Snome » dinsdag 10 oktober 2006 17:19

Spinaroni is best te eten :-D
Avatar gebruiker
Snome
 
Berichten: 6958
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Langbroek

Berichtdoor Snome » zondag 24 december 2006 23:53

Snome's snelle zalm hap

Benodigdheden

- 100 gram zalm per persoon
- voldoende rijst per persoon (ongeveer een half plastic bekertje vol per persoon)
- Grote hand sperziebonen per persoon
- zonnebloemolie
- viskruiden
- nootmuskaat of foelie
- boter
- ei
- paneermeel

Bereidingswijze

Snijd de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Maak het ei stuk, maar behoud alleen het eiwit, de dooier mag weg. Leg dit eiwit op een diep bordje en gooi hier de zalm voorzichtig bij in. Roer het geheel door elkaar met je handen zodat elk stukje zalm omgeven is door eiwit. Hierna bestrooi je de zalm met paneermeel zodat elk stukje zalm onder de paneermeel zit. Tot slot bestrooi je het geheel nog met viskruiden. Het voorbereiden hiervan is nu gebeurd.

Pak 3 pannen, 1 koekepan en 2 pannen waar voldoende water in kan. Doe in de koekepan de zonnebloemolie, niet te veel. Verwarm deze olie totdat deze als het ware loopt. Op dat moment kan de voorbereidde zalm er in. Deze bak je een minuut of 2 op een hoog vuur. Draai de zalm wel voldoende om zodat het paneermeel niet gaat aanbranden. Na 2 minuten zal de zalm voldoende goed zijn, het moet niet te droog worden.

Breng de pannen met water aan de kook. Als deze koken doe je in de ene pan rijst, in de andere pan de sperziebonen. Beide hebben ongeveer 7 minuten nodig om goed te worden. De rijst giet je af, doe je terug in de pan en laat je droogstomen met de deksel er op. De sperziebonen giet je af, gooit er wat nootmuskaat over en een beetje boter. Na een minuut deze pan even goed door elkaar schudden. Schud de rijst ook nog goed door elkaar zodat je geen klonterige boel krijgt.

Leg nu de zalm, die als het goed is als laatste klaar is, (de rijst en sperziebonen stomen door in de pan en blijven daar warm genoeg in) op het bord. Leg ook een beetje rijst en sperziebonen op het bord. Je kan zelf kiezen wat de opmaak voor je bord is, netjes of slordig, door elkaar gehosseld of juist met mooie vormpjes.

Eet smakelijk
Avatar gebruiker
Snome
 
Berichten: 6958
Geregistreerd: donderdag 18 november 2004 18:36
Woonplaats: Langbroek

Berichtdoor Fat Nexus » maandag 25 december 2006 00:17

Ik ben gek op zalm deze ga ik thuis proberen
Fat Nexus
Mini Audio Toernooi Winnaar
 
Berichten: 1739
Geregistreerd: vrijdag 14 oktober 2005 18:44
Woonplaats: Breda

Berichtdoor Vos » maandag 25 december 2006 02:15

ik zit nu toevallig zalmsalade te eten
heb net echt teringlekker eten dat over was op werk meegekregen :D
vegetarische cake
visding
en eend hmm
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Vos » maandag 19 februari 2007 17:58

ik ben net klaar met mijn eerste tarte tatin
met peer en caramel en deeg enzo
ben benieuwd hoe die gaat smaken
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Vos » maandag 19 februari 2007 18:45

Afbeelding

die ziet er lekker uit he 8)
Avatar gebruiker
Vos
 
Berichten: 3847
Geregistreerd: woensdag 24 november 2004 00:04
Woonplaats: Utrecht

VorigeVolgende

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron