Nieuwe Vaardigheid video bij Dennis T album Monumentaal

De Amersfoortse rapper Dennis T zal eind December zijn langverwachte solo album Monumentaal uitbrengen. In de jaren '90 drukte hij met Vaardigheid een stempel op de Nederlandse hiphop scene, waarbij het door velen als klassieker omschreven album Vers van de Pers als hoogtepunt gold. In de jaren die volgden werd het stil rondom de groep. Dennis T ging solo verder, en werkte met producenten Darin G, Dutchflower, C4, OG en Special O aan een nieuw repertoire. Het resultaat hiervan is te horen op de veelzijdige plaat Monumentaal, waarmee Dennis T laat horen dat hij nog steeds een rapper is van monumentale proporties.

Naast een gastoptreden van Jiggy Djé staat ook een niet eerder officieel uitgebracht nummer van Vaardigheid op Monumentaal. Ernst Grimm is een Frankenstein variant waarin een gekwelde man gedreven door waanzin een monster creëert en tot leven wekt. Jouke Koning maakte er een video bij die met goed recht een korte film genoemd mag worden. Het geheel speelt zich af in een victoriaans Amersfoort en voert langs duistere locaties met zonderlinge karakters.

Op 29 december zal in Film Theater Cafe De Lieve Vrouw te Amersfoort het album worden gepresenteerd, en tegelijk zal Ernst Grimm in première gaan. Geïnteresseerden die deze unieke avond willen bijwonen kunnen zich melden via dennis-t.nl.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...