Rap, poŽzie en visuals in nieuwe voorstelling Lucy

Het roemruchte nummer Fuck you Lucy van de Amerikaanse rapgroep Atmosphere vormt het vertrekpunt voor de nieuwe Wintertuinproductie Lucy. Het werk van Dennis Gaens, stadsdichter van Nijmegen, en Macronizm is sterk beïnvloed door de muziek van Atmosphere. Op verzoek van Literair Productiehuis Wintertuin slaan ze voor het eerst de handen ineen en maken ze een voorstelling rondom dat ene onbereikbare meisje.  Rap en poëzie vloeien moeiteloos in elkaar over en worden ondersteund door de verrassende visuals van Smoove Business.

Op 24 September, tijdens de Nijmeegse Kunstnacht, gaat de voorstelling in première in de Paraplufabriek. Na de aftrap in Nijmegen is Lucy  komend jaar te zien op diverse (literaire) festivals in den lande.

Dennis Gaens schrijft proza en poëzie en is stadsdichter van Nijmegen. Hij droeg voor op o.a. Dichters in de Prinsentuin, De Affaire en Lowlands. Zijn debuutbundel Ik en mijn mensen (van Gennep, 2010) was genomineerd voor de de C. Buddingh’-prijs. Uit het juryrapport: ‘Gaens hanteert een afgemeten, helder gearticuleerde stijl die vaak balanceert op de rand van het proza maar nooit zijn karakteristieke ritmische en melodische spanning verliest.’

Macronizm is een indierap-formatie met een sound die zaagt, smelt, schuurt en streelt. In 2007 verscheen het debuutalbum Alternaïef, met bijdragen van onder andere Marco Roelofs van de Heideroosjes en Def P. In 2010 kwam het tweede album Alter Ego uit, met daarop de Poetracks-bewerking van Jongeling (2) van Remco Campert. Spinvis over Macronizm: “Loopt als een trein. Klinkt als een klok en staat als een huis.” Macronizm bestaat uit Marco Martens, Michiel van den Toorn en Remco de Jong.

Achter Smoove Business gaat ontwerper en kunstenaar Joeri van Putten schuil. Hij maakt graphics, animaties en design. Hij studeerde af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en heeft nu zijn eigen bedrijf. Hij werkte voor een aantal stadsgedichtprojecten nauw samen met schrijvers Jaap Robben en Dennis Gaens.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...