Engel & Just - Statler & Waldorf

Een nieuw jaar en zoals wel vaker de afgelopen jaren weer een nieuw album van Engel. Dit keer samen met Just, die zijn opwachting reeds maakte op "Op Karakter". Daarnaast worden beide heren op dit album bijgestaan door Per.Verz, Mike Tibbert, Def P., Onno Smit, DJ Vindictiv, DJ Irie, DJ Native en Sean Price.

Zoals beide heren al zeggen op Aan Tafel: "Back to the basics met 2 MC's". En dat is nu precies datgene wat beide heren brengen. Recht voor je raap hiphop, geen moeilijke dingen, gewoon een stabiel album zonder consessies te doen met een vette knipoog naar de huidige scene. Want je zou denken dat beide heren met een albumtitel als Statler & Waldorf alleen maar zeiken op alles wat ze vanaf hun balkon zien. Dat doen ze natuurlijk wel, samen met Def P. op de titeltrack "Statler & Waldorf". Daarnaast is er ook ruimte voor reflectie, zoals we gewend zijn van albums van Engel. "Average Joe" is hier een mooi voorbeeld van. Hierin hemelen beide heren zichzelf niet op, maar zeggen ze waar het op staat wie ze zijn, twee gewone jongens. Andere tracks die in het oog springen zijn natuurlijk de track "Knuckleheads" met Sean price, maar ook "Dankbaar", "Misverstand 2" en "Lijn der Verwachting" zijn zeer de moeite waard.

Engel was de meest bekende van het stel, Just de jonge (oude) hond, Def P. en Mike Tibbert de grondleggers, Sean Price de buitenlandse invloed, Onno Smit de catchy refreinzinger, Per.Verz de ingeloste belofte en de verschillende DJ's brengen de backbone. Engel & Just brengen precies dat wat je mag verwachten van de heren, niet meer en zeker niet minder. Een album wat laat zien dat je jezelf niet altijd opnieuw hoeft uit te vinden om kwaliteit te leveren.

Engel & Just - Statler & Waldorf

Tracklist:
01. Welkom
02. Thuis (met Per.verz)
03. Statler & Waldorf (met Def P.)
04. Lijn Der Verwachting
05. Afknappers (met Per.verz)
06. Rock On
07. The Backbone 2 (met DJ Vindictiv, DJ Irie & DJ Native)
08. Zonder Me Af
09. Knuckleheadz (met Sean Price)
10. Dankbaar (met Far I)
11. Aan Tafel
12. Average Joe
13. Soulman (met Onno Smit)
14. Misverstand 2
15. Moeten (met Mike Tibbert)
16. Hef Het Glas (met Per.verz)

Check ook de clips op YouTube:
Thuis ft. Per.Verz:http://www.youtube.com/watch?v=X2uN9hU-HcY
Aan Tafel: http://www.youtube.com/watch?v=Qc-27uct7OU
Rock On: http://www.youtube.com/watch?v=8rv0TB7QDdg
Statler & Waldorf ft Def P.: http://www.youtube.com/watch?v=N8ovMxelBp0


Reacties


Plaats hier jouw reactie...