Dichter X Boah - Horen, Zien & Voelen

Nadat we al een aantal maal aandacht hebben besteed aan Dichter op de frontpage is het nu tijd om zijn EP, in samenwerking met Boah, te reviewen. Op deze 8 tracks tellende EP zal Dichter laten Horen, Zien & Voelen wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Het eerste wat opvalt is het feit dat er geen tracklist bij de hele EP zit, enkel een cover. Dit doet vermoeden dat de EP bestaat uit een verzameling tracks en dat er weinig samenhang in zit, hoewel de titel anders doet vermoeden. Je weet dus niet of je bij de juiste track begint. Naar wat meer onderzoek blijkt de tracklist hier te vinden.

De beats doen soms een beetje dromerig aan zonder dat het echt irritant wordt. De kwaliteit van de beats is goed en hebben over het algemeen een diep gevoel, waardoor je de tracks letterlijk, met de juiste apparatuur, kunt voelen.  Tekstueel zijn de tracks niet altijd hoogstaand, maar dit heeft geen naar effect. De tracks knikken lekker weg en voor je het weet heb je de hele EP weggeluisterd. Met name voor tracks als "Aan" en "Weggaat" gaat dit op. Een flink verbeterpunt zijn de refreintjes. Het lijkt alsof er bij elk refrein een soort filter overheen zit en dit later op de track is bijgeplakt. Hierdoor krijg je geen complete tracks maar eerder coupletten en refreintjes samengevoegd op een beat.

Na het luisteren van de EP lijkt het er op alsof Dichter vooral veilig is gebleven. De flow is netjes en er wordt weinig mee gespeeld. De beatkeuze is veilig en er springt geen track uit. Doordat Dichter in een veilige zone is gebleven komt Horen, Zien & Voelen over als een voorproefje van datgene wat Dichter kan zonder echt veel bijzondere indruk te maken.

Dichter X Boah - Horen, Zien & Voelen

1 Blèren
2 Weggaat 
3 Aan 
4 Ander Perspectief
5 Wat is
6 Tweede Kans
7 Iets Meer
8 Droomvlucht


Reacties


Plaats hier jouw reactie...