Risskant & Sensei Walingh's Boom Bap EP

Dordrechtse rapper Risskant en producter Sensei Walingh hebben de afgelopen weken aan een gezamelijke plaat gewerkt. De 'Boom Bap EP' telt negen tracks en verschijnt vandaag online. State belde met Risskant voor een korte toelichting bij de EP.

Hoewel Risskant in de jaren negentig nog te jong was om de toenmalige hiphopklassiekers in wording bewust mee te maken, voelde hij zich later in zijn leven erg aangetrokken tot de muziek uit de Golden Era. "Ik heb me pas rond de eeuwwisseling verdiept in hiphop, maar artiesten uit de jaren negentig hebben mij altijd het meest geboeid en geïnspireerd," vertelt de 25-jarige rapper. Op de Boom Bap EP is vooral de jazzy, luchtige toon van oldschool hiphop terug te horen.

Risskant heeft sinds 2006 vier albums in eigen beheer uitgebracht en werkte samen met Van Kwaad Tot Erger en de Canadese rapper Anonymouz. In 2007 won hij de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Urban. Zijn samenwerking met Sensei Walingh, zoon van de geprezen gitarist Jan Akkerman, beschrijft de rapper als zeer aangenaam. "Ik vond het fijn om een hele plaat met een enkele producer op te nemen. Het heeft ertoe geleid dat de EP een consistente stijl heeft behouden," legt Risskant uit. "Sensei werkte bovendien samen met DJ Premier en C Rayz Walz en is naar mijn mening erg getalenteerd."

De Boom Bap EP is hier te downloaden. Tevens zal er voor de liefhebbers een beperkte oplage fysieke exemplaren van de EP gedrukt worden. Deze zijn via de website van Risskant te bestellen.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...