Grijze Massa - Dooutmaris

Dankzij de overwinning in de HHN competitie van 2007 kon Grijze Massa hun debuutalbum Dooutmaris in een stroomversnelling ontwikkelen. Met de zekerheid van 500 gedrukte exemplaren gingen de heren Dvonz, Knowledge en Raska van start en het resultaat mag er zijn. Zoveel mensen willen een cd maken, maar ja, Dooutmaris.

Doordat alle heren een verdienstelijk potje spitten op de tape gaat de tape nooit vervelen. Drie heren, drie stijlen, drie delivery's, nooit vervelend. Tel daar de gastoptredens van o.a. Engel en Risskant de Woordvoerder bij op en je hebt een variatie aan stemmen en stijlen. Beats variŽrend van rustig, zelfs een beetje mellow tot opzwepend met een duister randje, je vindt het op deze cd. Tekstueel zit het allemaal ook goed in elkaar. De verschillende stijlen van de heren komen duidelijk naar voren en de gastbijdrages doen niet onder voor de heren van de Grijze Massa. Inhoudelijk is er ook een grote diversiteit en doordat de stijlen van de heren zo verschillen qua tekst, inhoud en delivery vervelen de tracks eigenlijk nooit.

Als je uit 70 MC's uiteindelijk de HHN competitie wint, dan kan je wel een potje rappen. Dat de heren geen eendagsvliegen zijn wordt met dit album bewezen. Een zeer solide debuut waarin alle stijlen goed naar voren komen en die lekker in het gehoor ligt. Ik zou het willen vergelijken met een wokmaaltijd. Je gooit van alles bij elkaar, groente, saus, vlees en uiteindelijk smaakt het prima. Dooutmaris.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...