Rapper J-Ro verzorgt masterclass in Amsterdam

Rapper J-Ro van de wereldbekende Tha Alkaholiks zal op zondag 3 april een House of Hip Hop Masterclass verzorgen in de kelder van de nieuwe kledingwinkel 5 Elementz Store in Amsterdam. J-Ro zal een kleine groep geïnteresseerden meenemen naar het creatieve proces van een rapper,  het ontwikkelen van een eigen stijl en op die manier een kijk achter zijn schermen geven.

J-Ro komt uit Los Angeles bracht samen met Tha Alkaholiks in 1993 zijn eerste album uit. Dit album 21 & Over bevat tracks als “Only When I’m Drunk” en “Likwit” en wordt tot op de dag van vandaag gezien als 1 van de belangrijkste Westcoast party platen. Na dit album volgde in 1995 Coast II Coast en in 1997 Likwidation. Beide albums werden zeer goed ontvangen en brachten onder andere de hits “Daaam!”, “The Next Level”, “Hip Hop Drunkies” en “All Night” voort.

Vanaf 2000 brachten Tha Alkaholiks nog 2 albums uit voordat de groep uit elkaar ging. Iedereen begon te werken aan solo platen. Zo ook J-Ro die momenteel bezig is zijn EP Get Addicted te promoten. Daarnaast verhuisde J-Ro naar Zweden waar hij naast werkt in de studio ook werkt als Hip-Hop docent. J-Ro is met zijn ervaring dus de aangewezen persoon voor een House of Hip Hop masterclass.

Onlangs maakte J-Ro tijdens een interview bij House Of Hip Hop Radio op 538Juize bekend dat Tha Alkaholiks weer herenigd zijn en werken aan een nieuwe plaat die eind dit jaar moet verschijnen. J-Ro zal tijdens de masterclass een kijkje achter de schermen bieden bij het totstandkomen van die plaat.

De House of Hip Hop Masterclass zal drie uur duren en zal bestaan uit een introductie van J-Ro en zijn rol binnen Tha Alkaholiks. Vervolgens zal hij stilstaan bij het bedenken van een dope concept, het uitwerken van een concept, de noodzaak van collabo’s en het samensmelten van alle concepten tot een rode draad op een plaat. De masterclass en het gesprek zal geleid worden door rapper en House of Hip Hop radio DJ Sluwe Voszz.
 
Voor deze bijzondere Masterclass zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je deelnemen aan de Masterclass? Dan moet je snel naar www.houseofhiphop.nl surfen en je daar inschrijven. De kosten zijn 10,00 euro inclusief een drankje en de Masterclass vindt plaats op zondag 3 april 2011 van 14:00 tot 17:00 uur!

De loactie van de masterclass is de kelder van de nieuwe kledingwinkel 5 Elementz dat is gevestigd op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. De kledingwinkel verkoopt Hip-Hop gear en probeert te fungeren als Hip-Hop platform door in de kelder diverse Hip-Hop evenementen te organiseren.

De masterclass wordt georganiseerd door House of Hip Hop dat een platform vormt voor Hip-Hop in Nederland. Dit wordt gedaan door een wekelijkse radioshow op 538Juize, een website, TV items en de organisatie van feesten en concerten in Nederland. House of Hip Hop vindt het belangrijk dat er naast muziek ook kennis gedeeld wordt binnen de Hip-Hop cultuur. De masterclasses past om die reden perfect binnen het format van House of Hip Hop. Om die reden zullen er binnenkort nog meer masterclasses georganiseerd worden.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...