Hof van Jaeden vs SamenSterk Records

Op zaterdag 5 februari 2011 waren wij van Rapubliek aanwezig in Tivoli de Helling aanwezig voor de show van SamenSterk Records en het Hof van Jaeden. Om 20:00 uur gingen de deuren open alwaar wij goed werden gecontroleerd. Na een uur te zijn warmgedraaid en met een zaal die voor ongeveer een derde gevuld was, kon SamenSterk Records de avond openen met een dynamische show. M.O. & Brakko openden de show welke aanvoelde als een goed geoliede machine. Iedereen van het label kreeg zijn shine en kon een aantal tracks ten gehore brengen om vervolgens de spreekwoordelijke fakkel weer over te dragen. Het enige minpuntje kwam op het conto van de geluidsmannen. Een microfoon stond te zacht waardoor sommige tracks niet te volgen waren doordat de beat veel te veel overheerste.

M.O. & BrakkoRex-N-Undercover
M.O. & Brakko en Rex-N-Undercover

TasticKrulle
Tastic en Krulle

Dret
Dret

Na een korte nicotinepauze was het de beurt aan het Hof van Jaeden welke een thuiswedstrijd speelde. Dit was te merken zowel op als voor het podium. De zaal was ondertussen voor ongeveer twee derde gevuld en als eerste mocht Pper laten horen waarom hij een van de nieuwe aanwinsten is van het Hof. Even hierna was het de beurt aan de jongste toevoeging aan het Hof, Het Verzet. Zowel Pper als Het Verzet zagen we voor het eerst onstage en we werden niet teleurgesteld. Met name in Het Verzet zitten een aantal mensen die verdomd goed de mic kunnen hanteren. Hierna kwamen de bekendere namen van het Hof onstage om de rest van het anderhalf durende optreden finaal af te maken, met een moshpit van zowel bezoekers als artiesten als hoogtepunt. De beveiliging was echter niet heel blij met de joints die werden uitgedeeld, want men mocht niet roken in de zaal (succes met dat beleid als artiesten gratis uitdelen).

Het VerzetHof van Jaeden
Het Verzet en Hof van Jaeden

Na dit optreden werd het stokje overgegeven aan het meer relaxte reggae genre en moesten wij weer op zoek naar de bus die ons thuis zou brengen. Een zeer geslaagde avond en al was er veel verschil te merken tussen beide movements, ze hebben ons overtuigd van hun kunnen, wat een mooi beeld is voor de toekomst.

De filmpjes van Hof van Jaeden vs SamenSterk Records zijn hieronder te zien:


Reacties


Plaats hier jouw reactie...