Top Notch verwelkomt Boef en de Gelogeerde Aap

De lang aanhoudende geruchten waren er al maar nu is dan eindelijk de kogel is door de kerk. Boef en de Gelogeerde Aap brengen hun eerste album, Wij Zijn, uit bij Top Notch op 21 januari 2011.

De link werd natuurlijk al onder de oplettende fans veel eerder gelegd doordat Sticks het duo aan het rooster van de Fakkelteitgroep had toegevoegd. Toch duurde het iets wat langer voordat het officieel werd. Een belangrijk argument was de Grote Prijs van Nederland waarin de Tilburgers, na een lange weg, de finale haalden en er uiteindelijk afgelopen zaterdag met twee Awards vandoor gingen (De Beste Muzikant voor Boef en de Publieksprijs).

Dat het uiteindelijk wel zou gaan gebeuren dat wist het duo al vrij snel. De Boef (Tom Maas, 24 jaar): “We hadden al in de zomer contact gehad met Kees de Koning maar door drukte van beide kanten konden we het nu pas regelen, maar vanaf het eerste gesprek met Kees de Koning  voelden we dat het goed was, hij was namelijk meteen enthousiast. Wij zijn in ieder geval door het dolle heen. Fokking vet!”

Wie ook enthousiast was en iemand waar het balletje uiteindelijk bij is gaan rollen, was natuurlijk Sticks, die de Gelogeerde Aap al kent van de Rockacademie in Tilburg. Aap (Thomas Waterreus, 24 jaar):” Ik heb wel al eens les van hem gehad, of nou ja les, hij dient voor de rappers op de school als een soort van klankboord, dus hij heeft mij ook al eens een paar keer gehoord en vond het heel dope. Hij vertelde mij wel dat hij het thuis wel nog eens een paar keer moest beluisteren! Haha, waarschijnlijk omdat het best zwaar overkomt, de eerste keer. Maar het is echt te gek, ik heb als fan alles gespaard van Top Notch. Sticks en Kees waren en zijn eigenlijk nog steeds voorbeelden van mij. Dus het voelt als een lange lekkere roes.”

Hoofdscout Sticks zelf zei eind november nog dit over het duo bij hun introductie op Fakkelteitgroep: “Over Boef en Aap kan ik kort zijn. Ze komen met een frisse grime/dubstep stijl, gecombineerd met poëtische persoonlijke raps. En bovendien zijn ze dit jaar finalisten van grote prijs.”

De Grote Prijs van Nederland werd ook op een andere manier ingezet door de FTG. Want beatmaker, clipregisseur en huisfotograaf Herb Alfonso achtervolgde De Boef en Aap vanuit hun hometown Tilburg naar de Paradiso in Amsterdam waar de finale werd gehouden. Het leverde deze mooie korte documentaire op. In januari verschijnt verder de tweede videoclip 'Zien', de eerste video ‘Wij Zijn’ is al te zien op You Tube. Tevens zal het duo te zien zijn tijdens een showcase op Eurosonic/Noorderslag. Op 21 januari is het echter echt feest, want dan wordt ‘Wij Zijn’ gereleased en zal het dak er afgaan in een afgeladen 013. Houdt de Top Notch en FTG kanalen in de gaten, want misschien kan je hiervoor wel kaarten winnen!

Boef en de Gelogeerde Aap stonden overigens ook op de Fakkelteitgroep Volume 2. Fakkelteitgroep Volume 2 is nog steeds gratis te downloaden op de website van de Fakkelteitgroep of via deze link.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...