Kalibwoy wint Grote Prijs 2010

Tijdens de viering van het 25 jarig bestaan van de Grote Prijs van Nederland heeft Kalibwoy de finale in de categorie hiphop gewonnen. Boef en de Gelogeerde Aap heeft de publieksprijs gewonnen en de muzikanten prijs ging naar Boef, de producer van Boef en de Gelogeerde Aap.

Vrijwel iedere artiest heeft een met fans afgeladen bus vanuit zijn woonplaats naar Paradiso in Amsterdam laten rijden om er in ieder geval voor te zorgen dat de kans op het winnen van op z'n minst de publieksprijs vergroot zou worden.

Kingsize en D.Lipps kwamen sterk met niet al teveel showelement maar straight up rauwe hiphop uit Den Haag en Amsterdam.

Boef en de Gelogeerde Aap hadden weliswaar last van een onverwachte gast op het podium die de microfoon van de Gelogeerde Aap uit zijn hand wist te graaien maar hadden desalniettemin een solide show met mooie visuals en gingen goed om met de tegenslag. Kalibwoy trok meer uit de kast met een driedelig pak en een toffe liveband waarmee hij zijn dancehall energiek zeer goef over wist te brengen.

De Rotterdammer aDiSON staat niet voor het eerst op het podium tijdens een finale van de Grote Prijs, het was echter wel de eerste keer dat hij er met zoveel overtuiging stond.

Mr.Polska heeft wat betreft het visuele aspect gewonnen, zijn humor en zelfspot zijn naast de energieke beats van Boaz v/d Beats zijn sterke kant die tijdens zijn show goed tot zijn recht kwamen.

Uiteindelijk eindigde Kalibwoy op de eerste plek, aDiSON op de twee en Boef en de Gelogeerde Aap op de derde plaats.

Meer info: http://www.groteprijsvan.nl


Reacties


Plaats hier jouw reactie...