Interview VSOP bij 101Barz

Dat VSOP weer terug is, moge duidelijk zijn. Alleen is VSOP niet voor iedereen even bekend als voor anderen. In een interview met 101 Barz vertellen de Mike en Tim over hoe VSOP ontstaan is, waarom dat de samenstelling van de groep is veranderd en reageren ze op de stelling: VSOP is te oud om nog mee te doen in de game.

De groep begon in 1990 als formatie op te treden. In de loop der jaren is er veel veranderd. Zo is de komst van internet van grote invloed op de scene geweest. "Als je veel mogelijkheden hebt, ben je automatisch minder creatief. De beperkte hoeveelheid mogelijkheden maakt je veel creatiever" antwoord Tim op de stelling 'Deze generatie hiphoppers krijgt alles op een presenteer blaadje en hebben veel meer mogelijkheden, maar ze gaan er niet echt creatief mee om.'

"Er is toch iets heel erg veranderd. Als je de pop muziek alleen al bekijkt, is een groot gedeelte daarvan hiphop of vind je de basis ervan terug in de hiphop. Het is veel meer geaccepteerd. Toen wij net begonnen werd er een beetje lacherig over gedaan als je rapte." aldus Mike.

Bekijk hier het volledige interview

In 2001 bracht VSOP het album Spelenderwijs uit op het label Redrum Recordz. In 2004 brachten ze op het bekende Top Notch label hun album Huiswerk. Het derde officiële album XO-Status zal volgend jaar uitkomen.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...