Risskant & Ad Rem - Kamer van Cokehandel

De Kamer van Cokehandel, het nieuwe project van Risskant en Ad Rem. Ook al doet de naam het vermoeden, de EP heeft niks met drugs te maken. Voor elke track komen er andere artiesten de Kamer binnen om iets dopes te maken. Deze elf tracks tellende EP heeft beats van Benzie, Tailers, Dopaganda en Spinal. Naast Risskant en Ad Rem zijn KGV, Per.verz, Fotosynthese, Escalatie Team, Spinal, Anonymouz en Skenkie te horen op de EP.

De producties op de Kamer van Cokehandel zijn goed. De hele EP heeft een duister geluid welke past bij de naam van de EP en de hele EP klinkt als een geheel. Inhoudelijk gaat het echter de hele andere kant op. Een reconstructie van het verhaal van Joran van der Sloot en Natalee Holloway is een track die al vrij vroeg op de EP langskomt en het is misschien wel een van de uitschieters van de EP. Naast nog een aantal vertellende verhalen op de Kamer laten de heren ook zien dat ze het braggen & boasten en de wordplay onder de knie hebben. Goed voorbeeld hiervan is de track samen met KGV.

Risskant blijft bezig. We berichtten al eerder van “Nieuwe Droom” en inmiddels is dit de volgende officiële release. Een concept wat zeker is geslaagd. De MC’s die mee doen op de track leveren een goede bijdrage en brengen de Kamer naar een hoger plan. Ook voor de afwisseling van de stemmen is de diversiteit aan MC’s prettig. Of het nu de kenmerkende bijna satanische stem van Spinal is of de Brabantse carnavalsstem van Skenkie, het past allemaal. Enige minpuntje is dat het 11 dope tracks zijn die geen samenhang hebben. Toch is dit niet genoeg rede om deze plaat niet aan te schaffen.

Voor meer informatie, check
http://www.myspace.com/kamervancokehandel
http://www.risskant.nl
http://www.myspace.com/adrem07
http://www.beeldenzeggenmeer.nl

Reacties


Plaats hier jouw reactie...