Last Words - The Original

We berichtten er al eerder over, maar hier is dan uiteindelijk de langverwachte review van het langverwachte album “The Original” van Last Words. Simpelheid troef op de voorkant. Een mic met een zwarte achtergrond met daarbij de crewnaam “Last Words” stromend uit de mic.

De beats zitten op dit album goed in elkaar. Het is niet te eentonig of veel van hetzelfde. Echter lijkt het allemaal wel een beetje plastic op de een of andere manier. De beatcreator blijft de gehele cd een beetje veilig en binnen hokjes. Inhoudelijk gaat het allemaal niet ver. Wederom klinkt het allemaal veilig zonder echt gewaagde uitspraken. De MC’s proberen af en toe wel om wat anders te doen, maar ook dit blijft veilig. Wat veel artiesten hebben die in het Engels spitten, daar hebben de heren van Last Words af en toe ook last van. Het accent en de onverstaanbaarheid. Het publiek wat je kan aanspreken is groter door het Engelse taaltje, maar gedurende de hele cd heeft geen van de heren mij kunnen overtuigen. Het is allemaal netjes afgemixt, onbeat, maar er mist iets. Iets wat echter op Old Oak Shapiro wel aanwezig is. Deze track springt ver boven de rest van de cd uit.

Een gemiste kans. De heren van Last Words hebben het in zich, dat bewijst de track Old Oak Shapiro. Ze hebben echter nog niet het niveau om dit niveau een hele cd te dragen. De cd voelt aan alsof het nog in de kinderschoenen staat. De beats zijn veilig, de raps idem dito en eigenlijk springt er geen MC echt uit. Voor een debuutalbum is dit album zeker niet slecht, maar Last Words kan meer, wat ze hopelijk op een nieuw album laten zien.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...