DeFact - Ontwikkelingsfase

DeFact zijn naam was al een aantal jaar bekend binnen de Rapubliek. Met de track “Leunstoelshit” (tevens te vinden op het album) in maart 2008 was de voorbode van de Ontwikkelingsfase aanwezig. Met ongeveer hetzelfde beatbakkersgilde achter zich als Engel lijkt het op het eerste gehoor hetzelfde geluid als een album van Engel te zijn, niets is echter minder waar.

Een vergelijking zou oneerlijk zijn dus dat zullen we ook niet doen. De stem van DeFact klinkt vrij duister en diep. Dit past goed bij de wat zwaardere tracks op het album, zoals bijvoorbeeld “Epilepsie”, waarop DeFact uitlegt welke invloed epilepsie op zijn leven heeft. Dat zijn duistere stem een nadeel is bij wat luchtigere tracks blijkt op “Leunstoelshit”. Hierin geeft de beat je het gevoel van een zondagmiddag in het park, maar de stem van DeFact klinkt alsof hij net uit bed komt. Dat DeFact niet alleen een zware stem heeft, maar ook een refrein kan inzingen welke een hogere toonhoogte vraagt, laat hij zien op “’T voelt goed”. Deze track laat de diversiteit zien van DeFact terwijl het lijkt alsof het refrein door een ander is ingezongen. Een fijne track die goed op de nazomermiddag past. Deze relaxte lijn wordt nog even doorgetrokken op het album tot aan de track “Lichaamstaal”.

De afzonderlijke tracks op het album zitten goed in elkaar. Bij sommige tracks pakt de uitwerking echter niet goed uit. Bij veel tracks zoals “Niet kapot” blijft een gevoel hangen dat de track het net niet is. Het album begint veelbelovend maar kan helaas deze belofte gedurende het album niet inlossen. Af en toe is er een hoogtepunt zoals “’T voelt goed”, maar het gehele album klinkt meer als een aantal bijeengeraapte tracks dan een compleet album.

Meer info op www.def3label.com


Reacties


Plaats hier jouw reactie...