Audio Elixer - Zwarte Parels

Ineens was hij daar. Zonder al te veel bombarie vooraf en eigenlijk zonder veel promotiemateriaal dropte Audio Elixer hun album in de winkels. Met Rein de Vos, Kastro de Kraai en Dave de Das zijn de namen in ieder geval origineel en laat Rein de Vos bij sommigen wellicht een belletje rinkelen.

Simpelheid siert de hoes. Zwart wit, geen titel, gewoon Audio Elixer. En misschien daarom is het een geslaagde cover die in het oog springt. Het geluid dat Audio Elixer produceert is anders dan het laatste wat tot mijn oren is gekomen. De beats klinken lekker en creëren een duistere sound, waarbij het album echter nooit eentonig wordt.

De rappers staan allemaal hun mannetje op het album. Soms kreeg ik wel het gevoel dat het wat schreeuwerig overkwam, maar dit kan ook liggen aan het samenspel tussen de rap en de beat. Over de delivery is niet te klagen. Over auto’s wordt wel eens gezegd dat het eindproduct meer is dan de som der delen en dit is het geval ook bij dit album en elke individuele track. Naast de drie Audio Elixer mensen spitten Rico en Sticks ook afzonderlijk van elkaar op een nummer mee. Inhoudelijk spitten alle MC’s echter niet over wereldproblematiek, maar het valt niet op. Misschien zijn sommige nummers wat inhoudsloos, maar welke cd heeft dat niet?

Je moet er van houden, dat is hetgeen wat wel duidelijk wordt na het beluisteren van dit album. Inhoudelijk zit er in het album misschien niet veel diepgang, maar het klinkt allemaal wel lekker. Als je DuvelDuvel dope vindt, dan is dit ook een album wat zeker niet in je platencollectie mag ontbreken. Kreeg je echter eerder de neiging om na het beluisteren van dat album het album meteen te retourneren, dan zou ik dit album ook lekker aan je voorbij laten gaan.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...