Kraantje Pappie maakt album met Noisia

Tijdens Lowlands 2010 schoof Noisia in het diepst van de nacht aan bij 3FM's Giel Beelen voor een korte babbel alvorens ze de Bravo in moesten om te spelen. Ze kwamen niet alleen, Jiggy Djé (inclusief biertje en whisky) was meegenomen om een heugelijk nieuwtje te delen met Giel en laat-opblijvend-Nederland: Noisia en Kraantje Pappie zitten in de studio om te werken aan een volledig album.

De meest voor de hand liggende uitleg voor de samenwerking is de woonplaats: Groningen. Geen kleine stad maar als je er muziek maakt kom je elkaar al gauw tegen. Als je beiden een vooraanstaande naam bent in die stad dan valt er niet aan te ontkomen. “Ik kwam een keer via-via in de studio bij Noisia terecht en nam daar een verse op. Ze vonden mij hard.” aldus Kraan over zijn eerste ontmoeting met de producers.

En ondanks dat Noisia internationaal bekend is vanwege hun drum & bass tracks en hun remixes (voor o.a. the Prodigy) is werken met rappers geen onbekend terrein voor de groep. Zo maakten ze al eerder muziek met o.a. KRS-One en de Engelse Foreign Beggars en stonden ze zelf achter de microfoon als de geniale, pijnlijk humoristische en zeer populaire ‘Huilende Rappers’.

Een officiële releasedatum is er ook nog niet maar Kraantje kon wel dit kwijt over de plaat: “Het uiteindelijke album moet een nieuwe stap zijn: breder, harder, sneller en meer mij. Ik merk gewoon dat de producties van Noisia meer uit mij halen als artiest. Uiteindelijk wil ik iets doen met Kim Holland”.

We zullen zien.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...