Lange Frans tekent bij Top Notch

Frans Frederiks alias Lange Frans houdt van hosselen. 'Tijgeren' noemt hij het zelf. In 2003 stopt hij in het zicht van de eindstreep met zijn studie bedrijfskunde, om zich volledig te richten op zijn rapcarrière. Een reeks top40-hits, drie succesvolle albums met Baas B, een legendarische serie mixtapes, verschillende baantjes als tv-presentator en een heuse musical-rol later is Lange Frans uitgegroeid tot een BN'er van de bovenste plank.

Geen verkeerde keuze dus. Nu is er dan eindelijk nieuws over zijn langverwachte solo-debuut, een album waar hiphop minnend Nederland al jaren naar uitkijkt.

Lange Frans zijn eerste solo album zal uitkomen op Top Notch, het label dat in 2002 al in samenwerking met het Nationaal Pop Instituut muziek van Lange Frans & Baas B plaatste op een verzamelaar vol jong talent: 'Homegrown - Dope Dutch Hiphop Talent'. 8 jaar later verschijnt nu Frans zijn eerste single solo-single 'Ben Mezelf'. Een stevige hiphopsong waarin Frans zelfverzekerd als altijd onderstreept dat hij om zichzelf te zijn niet 'de man' hoeft uit te hangen, hij wil gewoon 'een man' zijn. Ben Mezelf is geproduceerd door Emmanuel Freeman, beter bekend als Silent Man van het voormalige producerscollectief Beatkidz.

De single is vandaag geprimeurd bij Giel Beelen op 3FM en is nu te koop via een speciale webshop. Fans maken na het kopen van de single voor €1,30 kans op gratis kaarten voor Frans zijn theatertour Solo en een dag in de studio.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...