Debuutalbum Maastrichtse dialectrap band Rebzjie

Rebzjie is een dialectrap band uit Maastricht bestaande uit rappers Misteek (Lup & Misteek), Leor (Trespass), producer Rikers (Echte Limburgse Vlaai) en gitarist Dann (Shadowbreed).

Hun debuutalbum ‘Mèt Mestreechter Compleminte’ verschijnt officieel op 25 november 2007, dan is ook de releaseparty in Cafe The Highlander in Maastricht, maar het album is nu al te bestellen via de website (http://www.rebzjie.com).


De plaat telt dertien tracks en schetst een perfect beeld van datgene waar Rebzjie voor staat: traditie en folklore worden nauw verweven met het geluid van de hedendaagse popmuziek. De songs typeren zich als radiovriendelijk maar bevatten ook een boodschap. Eigen ervaringen en pijn uit de realiteit worden vermengd met het euforische genot van een goed glas bier op het mooiste plein van Nederland; het Vrijthof. Gastbijdragen zijn er van rappers Macro, LuckyLoek en Markan (Pikkatrillaz) en zangeres Elke Zinzen.

Maatschappelijke thema’s worden aangesneden als een stuk echte Limburgse vlaai. Licht verteerbaar en onvoorstelbaar lekker!

Rechtstreeks uit de hoofdstad van Limburg wordt hier een geluid gepresenteerd dat het verschil maakt in de sterk bloeiende hiphopscene van het zuiden des lands.

Niet uit de diepvries maar vers uit de oven is hier: Rebzjie!

Reacties


Plaats hier jouw reactie...