Brainpower is Dub & Dwars

De Nederlandse rapper Brainpower brengt op 16 juli 2010 zijn reggae album 'Dub & Dwars' uit. De CD bevat reggaeversies van zes Brainpower klassiekers plus het nieuwe titelnummer 'Dub & Dwars', dat hij speciaal voor dit reggae-project schreef. In dit nieuwe nummer legt de rapper het idee achter deze reggaeplaat uit.

"Eindelijk kan ik mijn passie voor reggae met jullie allemaal delen.." (Dub & Dwars)

Brainpower behoort al meer dan tien jaar tot de top van de Nederlandse Hip Hop. Hij is de enige Nederlandstalige MC die meer dan 200.000 platen, CD’s en DVD’s heeft verkocht.

Voor dit nevenproject ging de rapper in zee met Black Star Foundation. Samen met de crew van deze reggaestichting reisde de rapper begin dit jaar naar Jamaica. Geïnspireerd door de muziekcultuur van het eiland en zijn levenslange liefde voor reggae kreeg hij het idee voor Dub & Dwars.

Op deze plaat recyclet Brainpower zijn eigen teksten op reggae muziek. Gefascineerd door het continue hergebruik van Jamaicaanse muziek in de reggae cultuur kwam de rapper op het idee om dit concept op zijn eigen werk toe te passen.

De muziek is ingespeeld door Black Star-producer Asher E en door de Fire House Crew, een band die ook reggae/dancehall grootheid Sizzla begeleidt. De nummers zijn geheel opnieuw opgenomen en bevatten bijna allemaal een extra lange dubversie.

Voor dit project staat Brainpower niet alleen met zijn vaste DJ TLM op het podium, maar ook met rootsreggaeband Poor Man Friend. Op 18 juli speelt het gezelschap in de reggaeweide van Zwarte Cross in Lichtenvoorde, als voorprogramma van The Skatalites.

Ook in zijn geboorteland België lopen zijn fans warm voor Dub & Dwars, want begin augustus staat Brainpower met de reggaeformatie op het prestigieuze PoléPolé Beach Festival in Zeebrugge.

Meer info:
www.blackstarfoundation.nl
http://www.mcbrainpower.nl
www.twitter.com/MCBrainpower
www.youtube.com/MCBrainpower
www.facebook.com/MCBrainpower


Reacties


Plaats hier jouw reactie...