Macro - Alternaïef

Op 26 oktober kwam de tweede Brabantse hiphop cd in korte tijd uit. Na Onderweg van Che is het nu de buurt aan Macro met zijn Alternaïef. We zullen kijken of dit album een beter alternatief is voor de pas uitgekomen Brabantse cd van Che of dat dat wellicht een te naïeve keuze is.

De cover ziet er nogal druk uit. Verschillende shots van een optredende Macro sieren de cover. Zodra de cd in de cd-speler is gedaan klinken er rustige klanken uit mijn cd-speler. Op deze rustige beats voelt Macro zich op zijn gemak. De nummers klinken lekker en kunnen perfect passen op een zwoele zomeravond, genietend van een koud biertje terwijl je uitkijkt over de zee en kijkt naar een zonsondergang. Daarentegen klinken de wat ruigere nummers nogal geforceerd en schreeuwerig. Na een aantal malen de hele cd te hebben geluisterd worden deze nummers geskipt waardoor er slechts een stuk of zes tracks over blijven.

Inhoudelijk tref je de standaard onderwerpen aan die over het algemeen op veel debuutalbums te vinden zijn. Wie ben ik, hoe ben ik er gekomen en waar sta ik voor, kortom, welkom dit ben ik. Nu moet je wel heel dope komen om niet in de categorie 13 in een dozijn te vallen wat betreft tracks met deze inhoud, want eerlijk is eerlijk, het is al veel gedaan. Naast Macro maken Def P, Vence, Mic, Fuji, David Hodses, Are MC, Zira, Dwarsligger en Marco Roelofs (Heideroosjes) ook hun opwachting op de cd, maar ook zij springen er niet echt uit.

In de openingstrack rapt Macro “Je had hem al een jaartje eerder verwacht” en wellicht was dat wel beter geweest. In een tijd waar veel gevestigde namen nieuwe albums hebben gereleased en nieuwe namen ook hun opwachting maken moet je er wel uitspringen en dit is helaas niet het geval. De rustige tracks klinken goed, de ruigere tracks klinken niet. Het album is de moeite waard als je voor de rustigere tracks gaat. Als Macro zijn volgende album meer vult met de wat rustigere tracks, dan kan hier een beter exemplaar uitkomen.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...