Bad Brya - Voicemail

Nadat we al eerder hebben bericht over de release van het album Voicemail van bad Brya is het dan nu toch echt tijd voor een review van de cd, na verschillende berichtjes die werden achtergelaten door Bad Brya op mijn Voicemail.

De voorkant wordt gesierd door een bellende Bad Brya. Deze Voicemail staat centraal in de hele artwork, wat de artwork tot een geheel maakt. Het overgrote deel van de producties is geproduceerd door Neenah Beats en Controverse. Naast Neenah beats en Controverse zijn de producties gemaakt door DJ Wheelz, The Prince of Beats en Mo The Spokesman. Alle producties zitten netjes in elkaar en hebben een samenhang op het album, het klinkt als een geheel.

Als een Nederlandse MC in het Engels gaat spitten is er een kans dat dit gebeurt met een accent. Bij Bad Brya heb ik dit accent echter niet kunnen ontdekken. Haar stemgebruik klopt met de beats die zijn gebruikt en het flowt allemaal lekker weg. Zelfs zangpartijtjes worden door deze dame zelf ingezongen. Het stemgebruik, de spit en de flow sluiten goed aan op de producties.

Bad Brya heeft duidelijk aanleg voor Engels, en bezit een uitgebreide woordenschat. Van een Nederlandse rapper verwacht je toch enigszins simpele woordkeuze in het Engels, maar dat is bij Bad Brya niet het geval. Rijmtechnisch zit de tekst ook goed in elkaar, alles loopt lekker en klopt gewoon. Echter is het inhoudelijk niet altijd even bijzonder. Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het voelt eigenlijk dat het allemaal te algemeen is. Regelmatig komt er een herhaling van verschillende stukken rijm naar voren, wat steeds meer lijkt op een opvulling dan een versterking van de rijm. Soms is het moeilijk om een verband te vinden tussen haar verses en verschillende lines en een rode draad mist vaak waardoor het eerder goedlopende zinnen lijken dan verhalende zinnen.

Als je niet van Engelstalige Nederlandse hiphop houdt is dit album waarschijnlijk eentje om links te laten liggen. Naast het Engels wordt er ook Marokkaans gespit. De producties zitten over het algemeen lekker in elkaar en het album bevat tevens twee instrumentale tracks. Wat betreft de spit van Bad Brya, daar kan ik kort over zijn. Ze doet het netjes en verstaanbaar. Als liefhebber van Nederlandstalige hiphop heb ik dit album niet ervaren als vervelend. Het is een cd die de moeite waard is om een plekje te geven in je eigen platencolelctie.

Voor meer informatie of om het album te bestellen, check www.badbrya.com

Reacties


Plaats hier jouw reactie...