Kern Koppen in Zuid-Afrika! Part 2

Het is nog geen twee uur vliegen van Johannesburg naar Kaapstad, maar toch is het een wereld van verschil. Johannesburg: Grimmig, Industrieel en Contrastvol. Kaapstad: Gemoedelijk, Natuurlijk en Harmonieus. Beiden hebben hun charmes, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Al vielen donkere wolken als een laken over de Tafelberg heen, het slechte weer kon de schoonheid van Kaapstad niet verbergen. Ook in deze stad werden we hartelijk ontvangen. Anne-Marie, China, EJ, Grenville en anderen lieten ons op een zeer aangename wijze kennis maken met het leven in deze kuststad. Na een dag of twee hadden we besloten om hier een huis te bouwen details volgen nog.

Kaapstad klonk als muziek in de oren. De lokale artiesten ademen muzikaliteit en integriteit.

Groots aangekondigd in magazines en op posters werden we verwelkomt op poppodia als Zulabar en de Purple Turtle. De response was goed en er werden weer diverse contacten gelegd. Ook in Kaapstad hadden we een studiodag in de planning staan en ditmaal met onze nieuwe vriendin EJ von Lyrik. In de ongelooflijk relaxte omgeving van de Red Bull studio’s heeft zij haar zegeningen gespit over de Skop Gat titeltrack. Alle artiesten staan er nu op. Nu is het wachten alleen nog op Tommy z'n magische productie vingers, ouwe tracktovenaar…

Voordat we weer richting thuisland zouden vertrekken zijn we nog twee dagen de Townships ingetrokken. Phillipi: een uitzichtloze bouwput dat onderdak biedt aan de meest getalenteerde en gedreven jongeren. Hier stonden we oog in oog met onze Missie. De veelzijdige talentshow van de lokale buurt icoontjes zou iedere toeschouwer met de neus op de feiten gedrukt hebben. Het was een intense ontmoeting, die het voor ons nog belangrijker heeft gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen voor de talentfactory in Philippi. Helpen die handel! Music Mayday is dat ding baby!

Inmiddels zijn we weer veilig en wel terug bij onze familie en vrienden in Nederland. Moe maar voldaan kijken we terug op twee hectische weken, die in het teken stonden van muziek, vriendschap en levenservaringen. Steun onze vrienden in Philippi en sms Kernkoppen AAN naar 5757!

Ubuntu!

Reacties


Plaats hier jouw reactie...