Che - Onderweg

19 Oktober was de releaseparty. Dan werd het album “Onderweg” door de Eindhovense “Che” gepresenteerd aan de buitenwereld. Wij van Rapubliek hadden de eer om naar het pad van Che te luisteren en een oordeel te vellen. Zal dit album zorgen voor de eerste stappen naar een mooie toekomst, of blijft het bij de eerste stapjes?

De cover van de cd geeft je een beetje het vakantiegevoel. Een soort van verkreukte ansichtkaart siert de voorkant, waarop Che een lift zoekt naar “Onderweg”. Naast Rikers en Seda, die ieder 1 beat verzorgen, zijn de overige beats van Che zelf. De beats klinken als een geheeld en lopen in sommige gevallen in elkaar over. Er zitten verbanden tussen de nummers en soms lopen deze in elkaar over. De beats creëren een gevoel van het onderweg zijn. Soms gaat het snel, soms kan je laid back gaan liggen. Sommige beats zijn pompend tot zelfs uptempo, andere beats zijn juist weer gevoelig. Deze mix maakt dat het album zeer lekker luistert.

De vraag is, of Che dan ook nog wat heeft te vertellen. Met steun van MC’s zoals Vol’Khan, Macro, Fuji en Def P creëert Che een verscheidenheid aan onderwerpen. De teksten zitten technisch netjes in elkaar en onderwerpen als wereldproblematiek worden aan de kaak gesteld. Echter, een overtuigende boodschap ontbreekt. De delivery wisselt per track, soms komt het wat schreeuwerig over, maar over het algemeen is dit niet storend. De Brabantse tongval is op de achtergrond wel aanwezig, maar is niet storend en valt niet op.

Is er dan niks slechts te ontdekken? Dit is niet het geval. Hoewel er geen grote opmerkingen zijn te maken over de beats en de delivery, zijn er ook tracks die niet lekker klinken. Enkele tracks daarentegen zijn echter wel van hoog niveau, maar dit heeft niet de overhand. Na een aantal maal het album te hebben geluisterd vielen sommige nummers niet meer op of werden ze geskipt.

Blijft het bij de eerste stapjes of is dit album een opmaat voor een mooiere toekomst. Het laatste is het geval, mits alle tracks van een dusdanig niveau zijn als enkele uitschieters die te horen zijn op het album. Voor een eerste album is dit album een net album. Er zijn geen echte slechte punten te ontdekken, maar het is allemaal wat veilig. Enige gewaagdere nummer, “Laat Me Vallen”, is meteen een van de in het oog springende nummers. Als Che de diversiteit van dit soort nummers met een diepere boodschap kan combineren, dan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Voor meer informatie: www.che-muziek.nl


Reacties


Plaats hier jouw reactie...