TheQ4 komt met vervolg Sound Surroundings: De Darker Days EP

Amsterdam, 7 Mei 2010 - Het Nederlandse producercollectief TheQ4, bestaande uit samplespecialisten SENSE, Arts The Beatdoctor en STW brengt op 15 mei 2010 het vervolg op hun alom gewaardeerde debuut album Sound Surroundings uit. “Darker Days is het duisterder broertje van de eerste plaat “ vertelt STW.

Voor iedereen die hongerig is naar meer materiaal van the Q4 is hier het veelbelovende vervolg: Darker Days. Eerder dit jaar verscheen het succesvolle Sound Surroundings dat met lovende kritieken werd ontvangen. thefindmag.com: "‘Sound Surroundings’ is an amazing record with the productions as undeniable highlights".

De mannen van The Q4 zitten dan ook niet stil. Toen bleek dat Sound Surroundings al weken als best verkochte album op HHV.de stond en na een succesvol optreden in De Wereld Draait Door ook de nummer één positie in de iTunes albumlijst werd bereikt, besloot theQ4 al snel om met een vervolg te komen. Deze snelle opvolging staat in schril contrast met de honderden uren sampelen die ze eerder in de Sound Surroundings staken. “Het is dan ook vooral een combinatie van bestaande ideeën en nieuw opgedane technieken” verteld SENSE.

De Darker Days EP is verkrijgbaar op vinyl (12Inch) en digitaal (iTunes) en bevat vier geheel nieuwe, instrumentale tracks en een tweetal remixes. De EP wordt daarnaast geleverd met een cassettebandje waarop een derde remix en een track van SHAHMEN, een van SENSE zijn andere projecten dat deze zomer via Project Mooncircle uit zal komen. Wie de EP besteld bij HHV.DE krijgt er ook nog een Darker Days T-shirt bij.

De nieuwe plaat zal worden gepresenteerd te WMDC te Rotterdam op 15 Mei met een performance van o.a. TheQ4. De presentatie zal (deels) worden vertoond op televisie bij het programma Nu Moon On Air (NPS CULTURA) en is toegankelijk voor publiek.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...