Kern Koppen tekenen bij RAEN Music

Het gerucht ging al geruime tijd, maar is nu bevestigd door RAEN zelf. De Haagse hiphop formatie Kern Koppen zijn een langdurige samenwerking met RAEN Music aangegaan. De groep is hiermee de derde act op het roster, dat verder bestaat uit de artiesten Blaxtar en Manu.

Kern Koppen bestaat in de huidige formatie pas 1 jaar, maar muziekkenners in de residentiële stad zullen de mc's Ki, Ahab en dj/producer Tommy2 herkennen als de basis van de hiphop formatie Nuclear Family. Het trio werkte aan het album EEN en verraste daarmee vele insiders. Het album is echter meteen van de markt gehaald en staat geschedulled voor een release op RAEN Music op de gedenkwaardige datum 10-10-'10.

Het album heeft een volwassen live sfeer. Producties zijn van de hand van Tommy2, die wordt bijgestaan door Haagse Jazz corifeeën. Tekstueel komen zowel rapskills als spoken word aan bod. In beide disciplines zijn Ki en Ahab meer dan geskild. 'RAEN is een Platvorm, meer dan een Label. Het is een beweging die in essentie precies bij de onze aansluit en visa versa. Dus waar lullen we nog over... Moven maar', aldus Ki van de Kern Koppen

Tijd voor een uitgebreid feestje is er echter niet. De heren vertrekken vandaag voor een week naar Zuid-Afrika om een track op te nemen met Zuid-Afrikaanse artiesten ter promotie van de SKOP GAT campagne van Music Mayday. Dit project dient als fundraiser voor een Talent Factory in Phillipi, een township niet ver van Kaapstad. Talent Factories zijn centra die alle faciliteiten voor muziek opname hebben, en ondersteunen Zuid-Afrikaans talent op hun pad naar professioneel muzikantschap.

Doneren kan door 'KERNKOPPEN AAN' te smsen naar 5757. Door middel van persoonlijke smsjes zal de Haagse Drie-eenheid je dan op de hoogte houden van hun avond uren. Voor meer informatie over de SKOP GAT campagne kun je terecht op musicmayday.nl

Ter gelegenheid van het tekenen bij RAEN Music geven Kern Koppen een gratis exemplaar van EEN weg aan iedereen die vóór 10 Mei a.s. aan de SKOP GAT campagne meedoet door middel van de sms actie.

De Kern Koppen treden op 4 Juni op in club Panama in Amsterdam en bij Ongerept, hun eigen concept, op 11 Juni op The Hague Jazz. Ahab zal bovendien te zien op de aanstaande editie van SPOKEN in Paradiso, 28 Mei a.s.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...