Brainpower komt met 2 nieuwe albums in 2008

The return of Brainpower! Het was even stil rondom zijn persoon (op de release van Dutch Touch na dan), maar het gaat gebeuren en wel in februari 2008. De mc laat State vandaag weten dat er al zestien nummers opgenomen zijn. Ook de voorbereidingen van zijn Engelstalige (!) album gaan voorspoedig. "Het is voor 75 procent af en zal later in 2008 verschijnen."

Over zijn nieuwe Nederlandstalige album schrijft Brainpower vandaag het volgende: "Er zijn nu ruim twintig songs in ontwikkeling, 16 nummers opgenomen, waarvan er 12 gemixt zijn, maar ik ben nog heel druk bezig in de studio met schrijven en opnemen. Producers tot nu toe zijn onder andere Oh Jay, TLM, Gaspard De La Nuit, Tease, SirOJ en ikzelf." Waar het nieuwe werk van Brainpower zal verschijnen is nog niet duidelijk, zijn vorige plaat Even Stil (2005) kwam uit bij EMI.

De directe aanleiding voor het nieuws rondom Brainpower was overigens een totaal andere: deze week kwam Candy Dulfers laatste album Candy Store uit in de Verenigde Staten. En daar, tussen alle bandleden van Prince, staat ineens Brainpower met een instrumentale jazz-song. "De track heet Finsbury Park, Café 67, mijn werk erop is als 1 van de 3 songwriters van dat nummer en ik doe op deze nieuwe versie wat scratches (de vorige versie werd #1 in de USA Smooth Jazz Chart)." De track staat niet op de al eerder verschenen Nederlandse versie van Candy's album. "Deze samenwerking kwam tot stand doordat ik regelmatig met haar meedeed tijdens optredens. We hebben meerdere nummers geschreven, waarvan er reeds enkele internationaal zijn verschenen op eerdere albums van zowel haar als haar vader Hans."

Reacties


gaaaaaaaaaaaaaaaaaap


Plaats hier jouw reactie...