Leger des Heils lanceert hiphop/soul-clip Kleur

Op 13 februari lanceerde het Leger des Heils ‘Kleur’: een Nederlandstalig hiphop/soul-nummer met bijbehorende clip, gemaakt voor en door jongeren. ‘Kleur’ wordt gezongen door hiphopper Steven Engel en soulzangeres Femmy Fisscher.

Het doel van 'Kleur' is het bevorderen van solidariteit tussen jongeren en kwetsbare groepen in de samenleving. Door iets voor een ander te doen geef je kleur aan een ander én aan jezelf.


De clip werd gelanceerd in het Amsterdamse Post CS-gebouw tijdens een valentijnsfeest voor cliënten en medewerkers van de Amsterdamse vestigingen van het Leger des Heils.

De single met bijbehorende video is niet commercieel uitgebracht. Het nummer kan als mp3, samen met een wallpaper en ringtones, gedownload worden via www.geefkleur.nl. Deze website ging op 13 februari om 20.00 uur de lucht in.

Het Leger des Heils werd begin 2006 benaderd door Abby van den Berg en Hans Schepp van Tosca Films. Zij zochten een afstudeeropdracht voor hun opleiding Media and Entertainment aan de Hogeschool INHOLLAND. Het idee om een muziekclip te maken voor jongeren werd geboren.
De afstudeerders startten met een vooronderzoek onder jongeren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Hieruit bleek dat deze doelgroep wat videoclips betreft behoefte heeft aan minder bloot en 'bling-bling' en meer verhaal, realiteit en kwaliteit van tekst en muziek. Deze uitkomsten vormden het uitgangspunt voor de productie van ‘Kleur’.


Maart 2006 begon Tosca Films met het aantrekken van jongeren die zich belangeloos wilden inzetten voor het maken van de clip. Steven Engel en Femmy Fisscher werden als beste artiesten geselecteerd. Zij schreven ook de tekst van het nummer. Muziekproducenten Daniël Baay en Jan van Wieringen werden ingeschakeld om samen met componist en muzikant Jeroen Rosbeek en de artiesten ‘Kleur’ te produceren.
Robert Tromp van BP Productions voegde zich bij het gezelschap om de videoclip te realiseren. Voor het maken van de clip is onder andere gefilmd in sociaal pension Zuiderburgh van het Leger des Heils in Amsterdam.

Meer info op:
www.geefkleur.nl
www.legerdesheils.nl
www.toscafilms.nl

Reacties


die muur is te phat :D en zij is echt een lekker wijf ghehe


Plaats hier jouw reactie...