Poldermodel - Luie Stoel

Op fora heb ik laatst de zin gezien: “Voor goede Nederlandse hiphop moet je juist bij de onbekende cats zijn”. Gezien de vorige reviews kan ik het daar deels mee eens zijn, echter kunnen albums van reeds gearriveerde namen mij ook bekoren. Een andere redelijk onbekende MC is Poldermodel. Vanuit zijn Luie Stoel geeft hij zijn blik op liefde, muziek en andere zaken. Eens kijken of er op de Luie Stoel ook plek voor mij is.

De hoes is simpel. Het kan je doen denken aan ‘Verhalen Vanuit de Sofa van DiggyDex’, maar dat is vanwege de kleurkeuze en het feit dat er een stoel staat. De Luie Stoel van Poldermodel is een tweezitter, dus laten we kijken of er echt plek is voor anderen om de visie en stoel van Poldermodel te delen.

Het merendeel van de beats is geproduceerd door Poldermodel zelf. Sommige beats zijn solo geproduceerd, andere in samenwerking met Poldermodel, maar eigenlijk heeft hij in elke beat wel een vinger in de pap gehad. Dit is ook te horen in de beats. De cd vormt qua beats een groot geheel. Jazzy invloeden en rustig kabbelende beats wisselen elkaar af en af en toe komt er een wat ruigere beat om de hoek kijken. Eigenlijk sluit de titel van de cd aan bij de beats, want deze cd kan je relaxt vanuit je Luie Stoel beluisteren.

Het enige wat ik ooit had gehoord van Poldermodel was de snippetmix van het album. Voor een eerste album spit Poldermodel goed. Er waren wel een aantal momenten waarop ik twijfelde. Zo is Poldermodel soms lastig te verstaan en blijft hij eigenlijk hangen in 1 emotie qua stem. Zelfs bij het nummer ‘Lekker rockuhh’ word ik niet weggeblazen. Het klinkt niet alsof er lekker wordt gerockt, maar eerder als een geforceerde poging tot meer volume in de stem.

Voor een eerste album is het zeker iets waar Poldermodel trots op kan zijn. De beats zitten netjes in elkaar en de cd vormt een geheel. Qua delivery moet Poldermodel nog groeien, maar ik denk dat het in dit geval helemaal goed zal komen. De vraag is echter, heeft Poldermodel er goed aan gedaan om een extra plaats op zijn Luie Stoel vrij te maken? In mijn geval geldt dat deze stoel regelmatig gebruikt gaat worden.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...