Nieuw platenlabel Ancilla Music opent haar deuren

“Het is tijd voor de nieuwe generatie”

's-HERTOGENBOSCH – Precies een jaar geleden realiseerde Jericette Moniz (25) haar grote droom en richtte het nieuwe platenlabel Ancilla Music op. Na de nodige voorbereidingen, is het label klaar om voor het eerst naar buiten te treden. Dit gebeurt op gepaste wijze tijdens de première editie van de Ancilla Music Labelnight. De Ancilla Music Labelnights zullen voortaan ieder kwartaal worden georganiseerd en vormen een unieke gelegenheid om kennis te maken met nieuw opkomend talent. "Een nieuwe generatie artiesten moet de kans krijgen naar voren te komen."

Jericette Moniz heeft dankzij haar werkzaamheden in het verleden de nodige contacten, kennis en ervaring opgedaan om uiteindelijk te kunnen doen waar haar hart ligt. Zo was zij in het verleden onder meer oprichtster van een populaire jongeren community website, PR Medewerkster, dj bij Royal Radiostation én producer bij Juize FM (Radio 538). "Als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, ga ik er ook helemaal voor. Het idee om een eigen platenlabel te beginnen, leefde bij mij al jaren. Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en heb ik het Ancilla Music Label opgericht, waarna al vrij snel de eerste release volgde; de mixtape van rapper Reejon." Het platenlabel maakt onderdeel uit van de Ancilla Music Company. De Ancilla Music Company is onderverdeeld in verschillende divisies: Music, Models, Events, Promotions, Management en Bookings. Het bedrijf heeft daarmee een all-in-one karakter dat zich richt op de lange termijn carrière-planning van een artiest. Er hoeft geen extern bedrijf ingehuurd te worden, maar een vast groepje deskundigen van onder meer producers, modellen, fotografen, en film- en cameramensen dat deel uitmaken van dit team, spannen zich allemaal in om veelbelovend jong talent een kans geven door te breken.

Visie
Op dit moment heeft Ancilla Music een select groepje artiesten onder haar hoede: Jimmy G. (rap), Reejon (rap), P-Dub (rap) en Los Fantasmas (reggaeton). Er is behoefte aan goed management bij de artiesten, en dat zit volgens Jericette wel goed: "We regelen alles wat er te regelen valt en brengen producten uit (zoals cd’s en DVD) en zorgen daarnaast voor de promotie. Die promotie is één van onze sterkste punten. Doordat we alles uit handen nemen, kunnen de artiesten die we begeleiden zich volledig concentreren op datgene waar ze goed in zijn: muziek maken." Jericette wil zich met Ancilla Music duidelijk onderscheiden van andere muzieklabels, en meteen opvallend aan dit label is dat er voor de verandering eens een jonge vrouw (25) aan het roer staat. Daarnaast is Ancilla Music tevens het eerste label uit het Zuiden des lands, en biedt Ancilla Music voor Brabants talent zeker een deur om tussen de main stream te komen. Het label bestaat nu voornamelijk uit hiphopacts, maar is zeker geen hiphop-label. Het belangrijkste is dat de muziek Jericette persoonlijk aanspreekt. "Ik moet er een bepaald gevoel bij hebben. Van de artiesten die ik teken, verlang ik dat zij een bepaalde passie hebben voor datgene wat ze doen. Als ze het alleen doen om geld te verdienen, begin ik er niet aan." Artiesten uitbuiten wilt zij bewust niet. Bij haar staat de muziek voorop. "Ik wil kwalitatief goede muziek neerzetten. Het begeleiden van opkomende talenten naar de ‘mainstream’, daar ga ik voor. In de huidige muziekscene, en met name de hiphopscene, zie je naar mijn idee té veel dezelfde artiesten en hoor je té veel dezelfde muziek. Het is tijd voor de nieuwe generatie!"

Ancilla Music presentatieavond
Op 17 augustus vindt de eerste editie plaats van de Ancilla Music Labelnight. Aanvang is stipt 20:00 uur en vindt plaats in de Sterrenheuvel te 's-Hertogenbosch. Er is gekozen voor een niet al te grote lokatie, wat een persoonlijke sfeer creëert, dat tevens overeenkomt met de werkwijze van labelbazin Jericette. De optredens beginnen rond 21:00 uur. De label nights staan in het teken van de promotie van Ancilla Music artiesten. Zo zullen op 17 augustus Jimmy-G, P-Dub, Reejon en Los Fantasmas optreden. Daarnaast zijn er on stage ook allerlei andere vrienden van Ancilla Music en artiesten van de partij, waar onder andere de Authority Brass Band, Immorales, Nino, LSD, Bizzey, Riske de Rat, Kella Black, L-Deep, Silvah Haze, Eye-Jay, en DJ's Abstract, Divino, Kenny & Tripple P. De hosts deze avond zijn Dwayne en Lotus, laatstgenoemde bekend van PP2G.COM, Nederlands grootste Urban community website en vanaf dit najaar presentatrice bij BNN. Er is tevens een Drop Your Demo bak aanwezig waar demo materiaal gelegd kan worden! Bij toekomstige edities zullen we tevens een open podium bieden. Talent kan zich hiervoor aanmelden. Middels audities wordt bekeken wie gebruik mag maken van dit open podium. De label night op 17 augustus vormt tevens de ‘birthday party’ van Jericette en de avond is met name voor genodigden. Pers/media worden van harte uitgenodigd om zowel bij de rode loper als binnen een kiekje te nemen van de (voorbijkomende) artiesten. Pers/media/relaties/collega's e.d. melden zich aan door een mailtje te sturen naar party@ancillamusic.com terwijl bezoekers gastenlijst plekken kunnen winnen via diverse (online) platforms. Houdt het internet in de gaten voor prijsvragen e.d. om deze avond niet te hoeven missen! Meer informatie over Ancilla Music is snel te vinden op www.ancillamusic.com.

Event: Ancilla Music Labelnight part 1
Lokatie: De Sterrenheuvel
Adres: De Eendenkooi 15 's-Hertogenbosch
Aanvang artiesten op rode loper: 20:00 uur
Start optredens: 21:00 uur
Live acts: Authority Brass Band, Immorales, Nino, LSD, Bizzey, Riske de Rat, Kella Black, L-Deep, Silvah Haze, Eye-Jay en meer
DJ's: Abstract, Divino, Kenny & Tripple P
Entree: Middels gastenlijst of kaart win acties - (alternatief: 6,50 aan de deur)

Adres voor demo's e.d.:
Ancilla Music Company
Postbus 1638 5200 BR
's-Hertogenbosch

Reacties


ik vind dit echt heel dope kan me hier heel erg in herkennen dus binnenkort heb ik bij hun een contract


Plaats hier jouw reactie...