Índer & FS Green - de Kassier: een Monnie Album

'Turk'. Met die naam kwam Önder Dogan twee jaar geleden de Nederlandse hiphopscene binnen gestormd met 'de Turkse Pizza' . Na de EP, een mixtape, verschillende videoclips, liveshows en gastbijdragen is daar nu 'de Kassier: een Monnie Album'.

Önder & FS Green - de Kassier: een Monnie Album

De plaat is geheel geproduceerd door 'State Award producer van het jaar 2009' FS Green en verschijnt 19 maart 2010 in de winkels. Met 'Önder & FS Green' op de cover dus. Ondanks dat hij als 'Turk' behoorlijk wat naamsbekend vergaarde over de jaren, verandert hij die naam net voor het verschijnen van zijn debuutalbum. Als reden voor de naamsverandering zegt de rapper in Lijn5 radioshow Wat Anders: "Het is gewoon mijn echte naam dus het ligt dichter bij mezelf dan 'Murda' of 'Murda Turk'. Sowieso is 'Murda Turk' wel een alias dat ik blijf gebruiken maar Önder past beter bij waar ik nu ben, zowel muzikaal als persoonlijk".

Al eerder lag er een volledige plaat klaar maar zowel Önder als FS Green vonden dat het beter kon. En dus gingen ze terug naar 'de lab' en creeërde ze 'een monster'. Een plaat die meer aansluit bij nog een alias dat Önder zichtzelf aanmeette: 'de Hoofdrol'', refererend naar de hoofdrol die hij speelt in de film 'Gangsterboys'. Op de set van deze film van de hand van Paul Ruven deed hij veel inspiratie op voor de plaat: groter en filmischer.

De eerste single van 'de Kassier: een Monnie Album' getiteld 'Ik ken hem' werd geprimeurd tijdens 'Wat Anders'.
Voor commentaar over de laatste dagen van het maken van het album en een fotoreportage check: http://iamfsgreen.net.

Voor meer informatie:
www.noahsark.nu

Reacties


Plaats hier jouw reactie...