Utreg Centraal 6

Op 12 februari vindt de zesde editie van Utreg Centraal plaats in Tivoli de Helling. Utreg Centraal, het jaarlijkse hiphopextravanganza, liet in eerdere edities al alle talenten die Utrecht rijk is samenkomen op één podium. Maar op 12 februari doet organisator Habek er nog een hele schep bovenop. Pax, artistiek leider van Habek: "In de voorbereidingen spraken we met producenten en mc's met wie we iets wilden doen. Iedereen kende het uitgangspunt van de avond en was eager om mee te doen. Dj Mseize's live mixtape tijdens de vorige editie sloeg enorm aan. Maar dit keer wilden we een stap verder, we hebben daarom iedere artiest blindelings aan een andere artiest gekoppeld om iets compleet nieuws te maken. Elk kersvers mc/producer-team heeft een exclusieve Utreg Centraal 6 track aangeleverd."

Utreg Centraal begon in 2004 als initiatief van Boemklatsch, een Utrechts dj-collectief. Boemklatsch begon als puur hiphopplatform maar is in korte tijd uitgegroeid tot iets veel groters: inmiddels hebben ze een eigen platenlabel, produceren ze albums en zijn ze een veelgevraagde act op festivals en clubavonden. Na een succesvolle coproductie vorig jaar nam Boemklatsch afstand van de Utrechtse hiphopscene om als label en live act de Nederlandse en internationale dancewereld te veroveren. Habek heeft beloofd Utreg Centraal tot het einde der tijden voort te zetten en is er trots op om het dit keer volledig zelf te presenteren.

Naast de nieuwe combinatie tussen artiesten en deze eerste keer solo voor Habek, is een derde unicum dat er dit jaar ruim 40 artiesten bij betrokken zijn. 15 producers zijn afzonderlijk van elkaar met verschillende mc’s als duo of trio de studio ingedoken om een track te schrijven. Die vijftien tracks zijn samengevoegd tot één mix door dj’s Mseize en Prace. Live pakken de heren extra hard uit op het podium van Tivoli de Helling op 12 februari 2010. Een kleine selectie van artiesten: Polski, Arts the Beatdoctor, Master Surreal, J.A.E., Skiggy, Pax, Inf, Skafalau, Kapabel, Broeky D en Avi, Manneti, Antos the Freshmaker, Atactic, Bink, Tamere en RealiTijd.

Update: Rapper Steen doet tijdens de show een track samen met het mysterieuze instrumentale gezelschap de Jollyjoppers. Steen en de Jollyjoppers hebben elkaar na kort zoeken helemaal gevonden. De heren waren helaas te laat om een bijdrage te leveren aan de mixtape maar compenseren dat met een dikke live performance op het podium van de Helling op 12 februari.


Utreg Centraal 6

De Utreg Centraal 6 mixtape is te downloaden via www.habek.nu. De mixtape is niet de enige voorpret waarvan bezoekers kunnen genieten. Er is een speciaal UC6 pakket te koop. Utrechters kunnen bij Lock&Load, de Utrechtse concept store aan de Lange Jansstraat 22 terecht voor die pakketten: bovenop het speciaal ontworpen Utreg Centraal shirt krijg je daar gelijk je ticket voor de avond en een verse 3D bril bij. Voor iedereen buiten Utrecht: de verkoop van het UC6 pakket is inmiddels ook bij online store FreshCotton gestart. Het design van het shirt in kwestie:

Info in het kort:
Utreg Centraal 6
Tivoli de Helling
12 februari 2010
22.00 tot 04.00 uur

Losse kaarten worden voor slechts €10 verkocht bij Plato, aan de kassa van Tivoli of via
www.tivoli.nl.

Vorig jaar maakte Casper Meijer een documentaire over de totstandkoming van Utreg Centraal. Die kun je hier terugkijken. Verwacht dit jaar een nog mooiere reportage van het geheel.

Meer info: www.habek.nu

Reacties


Plaats hier jouw reactie...