Uit het archief: KGV - Negatief Beeld

Zoekend door eigen cd-collecties kunnen we terugdenken aan vroeger. Aan oude cd's waar je wellicht een goed gevoel aan overhoudt. In de rapubliek hebben we onder het bekende forum nog een extra kelder, vol met reeds lange tijd gereleasde albums. Om de zoveel tijd nemen we een duik in dit archief en vestigen de aandacht op deze albums. Dit keer: Negatief Beeld van KGV.

Kijkend naar het artwork valt er niet veel speciaals op. Een oude muur met daarop het teken van KGV gespoten. Alleen is het wel erg strak gespoten. Voor de artwork hoeft het album niet aangeschaft te worden. Het is niet slecht, maar ook weer niet van een dusdanige kwaliteit dat de aandacht al door de cover op de cd wordt gevestigd.

Alle beats op het album zijn gemaakt door de leden van KGV zelf. Pompende beats voeren de boventoon, maar ook de wat gevoeligere beats worden gemaakt. Het duistere boombastic gevoel van het merendeel van de beats heeft de overhand op dit album. De beats sluiten ook netjes aan op de onderwerpen en het type track wat de heren laten horen.

Tekstueel voert Brag & Boast in combinatie met punchlines de boventoon op dit album. Dat de heren van KGV vaardig met woorden zijn, dat is onomstotelijk. Echter voert het braggen en boasten de boventoon op dit album. Af en toe is er een topical track te bewonderen en deze zijn een zeer aangename afwisseling op de cd. Met name de titeltrack Negatief Beeld is een dope track. Naast Benzie en Tailers van KGV maken ook leden van 0118-vier en Nuclear Family hun opwachting op, hoe verrassend ook weer, brag en boast nummers. De heren laten zien dat zij ook de kunst van het braggen meester zijn.

Als je van braggen en boasten houdt, is dit album misschien wel een album wat je moet checken. Houd je hier niet van, dan is deze cd waarschijnlijk een zware zit. Wat meer afwisseling zou niet verkeerd zijn in het geval van de heren van KGV. De tracks vormen een geheel, de beats en teksten sluiten goed op elkaar aan. Het totale album vormt ook een net geheel, echter het braggen en boasten en spelen met woorden overheersen op de cd.Tracklist:
01. Intro
02. 3 Letters
03. Bestemming
04. Geen Commentaar
05. Skit
06. Rapkleptomanen
07. Negatief Beeld
08. Pluk De Nacht (ft. Vinnie en JR.)
09. Skit
10. Strijd Met De Mic
11. Vraag Me Af
12. Bij De Hand (ft. Ki en Ahab)
13. Skit
14. Terugbetaling
15. Volle Kracht
16. Keerzijde
17. Build From Scratch / D-Flxz’ Kraslot
18. H.I.P.H.O.P.
19. Skit
20. Stand Van Zaken
21. Zuiderlijke Kutposse (ft. 0118-Vier)

Meer info: www.kgv-hiphop.nl

Reacties


classic


Plaats hier jouw reactie...