Engel & DaniŽl - Woonboot Producties 2

Productieve vaders maken veel kindjes. Productieve MCís maken veel cdís die ze als hun kindjes beschouwen. 27 juli jongstleden was de cd presentatie van Engel & DaniŽlís Woonboot Producties 2.

De cover van dit album is zeer dope en gemaakt door Ki, die ook als MC zijn opwachting maakt. Engel & DaniŽl in een roeiboot tussen allerlei woonboten. DaniŽl heeft hierbij de riemen in de handen. Zal dit een voorbode zijn voor een cd die wordt overheerst door de klanken van DaniŽl of overziet Engel de hele muzikale gracht waarin beide heren zich bevinden zoals te zien is op de cover?

Wie Woonboot Producties 1 heeft gehoord, zal hebben gemerkt dat DaniŽl zeer muzikaal is aangelegd. In deel 2 borduurt hij verder op deze muzikale tour. Zowel akoestische beats als zelfs licht pompend tot een ware kroegbanger, DaniŽl draait er zijn hand niet voor om. Iets meer variatie in deze gitaarsamples zou het album geen kwaad doen, aangezien in veel tracks dezelfde gitaarsample terugkomt.

Geeft DaniŽl een bepaald gevoel met een beat, dan vult Engel dit gevoel naadloos aan met zijn stemgeluid en tekst. Qua teksten gaat Engel ook verder dan waar hij op de eerste woonboot was gebleven. Op de eerste cd werd vooral lol werd gemaakt, dit keer heeft Engel ook echt wat te melden in zijn teksten. Zo vertelt hij op Kinkerstraat een verhaal welke je bij het sluiten van de ogen voor je ziet als een film die wordt afgespeeld. Bijdrages van de andere MCís maken deze cd nog meer tot een juweeltje. Tomster, Ki en DiggyDex zijn geen onbekenden in de scene. Met name Tomster en Ki droppen juweeltjes van teksten die de tracks waarop ze staan naar een nog hoger niveau brengen.

Deel 1 lag zeer lekker in het gehoor, bij deel 2 is dit niet anders. Engel & DaniŽl kunnen met deze cd een nog groter publiek aanspreken. De muzikaliteit van DaniŽl maakt de cd toegankelijk voor de wat oudere mensen die onbekend zijn met hiphop. Of dit album als pure hiphop kan worden beschouwd durf ik niet te zeggen. Mocht je dit album nog niet in huis hebben gehaald en je hebt ouders die jouw hiphop muziek niet dope vinden, dan kan je deze cd eens in de cd speler doen. Wellicht dat je reacties zult krijgen die je van te voren nooit had durven dromen.


Tracklist:
 1. Woonboot Producties 2
 2. Strompelen†(ft. DiggyDex)
 3. Vandaag Niet
 4. Tien Jaar
 5. Kinkerstraat
 6. Regen (ft. Tomster)†
 7. De Waarheid
 8. Niets Veranderd
 9. Bezieling
 10. Dag des Oordeels (ft. Ki)
 11. Lalalalalala
 12. Mijn Keuzes
 13. Film
 14. Zolang je leeft
 15. Van Loon Blues
 16. Alle Heads Aan Dek (ft. DiggyDex, Tomster, Ki)

Reacties


Plaats hier jouw reactie...