Risskant de Woordvoerder - Nieuwe Droom

Overproductiviteit is één van de woorden waarmee je Risskant de Woordvoerder uit Dordrecht zou kunnen typeren. Na zijn eerder uitgekomen eerste album (Tis Mooi Geweest van september 2006) en het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland is het nu tijd voor een “Nieuwe Droom”.Als een MC binnen een jaar twee albums dropt kun je wel stellen dat hij druk bezig is. Gevaar is echter dat alles maar lukraak wordt getaped en op het album wordt gedropt. Bij Risskant is dit echter niet het geval. De hoes past perfect bij de titel van het album. Het ziet er allemaal zeer netjes verzorgd uit. Weinig op aan te merken, simpelheid is troef, maar om een cliché er in te gooien: een foto zegt meer dan 1000 woorden.

De beats worden op dit album voor het merendeel verzorgd door Flek. Tien van de achttien beats worden door hem verzorgd. Overige beats worden verzorgd door Dj-D-incredible, Yonex en Benzie, die tevens op een track mee doet. Andere MC’s die verses droppen op dit album zijn naast Benzie, Anonymouz, Promotie en Skill 010. De beats creëren over het algemeen een dromerig gevoel, wat perfect past bij de titel van het album. De beats op het album voelen als een geheel aan.

Op de spit van Risskant is over het algemeen weinig aan te merken. Af en toe is het lastig verstaanbaar door het rekken van de “S”-klanken, maar dit komt niet echt storend over. De gastbijdrages van de overige MC’s zijn ook van dusdanige kwaliteit dat ze de kwaliteit van het album niet omlaag halen, maar vaak net dat beetje extra geven aan de track.

Inhoudelijk zit het over het algemeen wel goed. Naast de brag & boast-tracks gaat Risskant ook de diepte in met zijn teksten. Echte uitschieters op het album heb ik niet echt kunnen vinden naast de eerste track. Risskant zou met zijn teksten nog dieper kunnen gaan, maar als hij doorgaat op de manier waarop hij nu bezig is, zullen er weinig mensen klagen.

Risskant was een jaar geleden nog een onbekende naam, maar deze naam mag inmiddels als zeer bekend worden beschouwd. Na het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland levert Risskant hier een kwalitatief album af. Enige minpunt is misschien dat je na het luisteren van de eerste track misschien wel het beste nummer van het album hebt gehoord, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. De beats op het album zijn van een zulke kwaliteit dat elke track eigenlijk wel de moeite waard is om meerdere malen te checken. Mocht je Nederlandse hiphop een warm hart toedragen, dan is dit album er één die je in jouw platencollectie moet hebben.

Reacties


prrrrrrrrrrrPO


Plaats hier jouw reactie...