Surya - Suryalisme

Surya is een bekende MC in de battlescene en daarbij ook winnaar van menig toernooi, al dan niet samen. Nu komt hij dan eindelijk met zijn debuutalbum, een 17 tracks tellend album met veel featurings uit de Amsterdamse scene. Na Symfonie in C en de Surya en Timmy V EP is er dan nu een tastbaar exemplaar welke door Surya zelf wordt gedragen.

Surya - Suryalisme

Qua techniek is er helemaal niks aan te merken op Surya. Dubbelrijms zijn meer regelmaat dan uitzondering en qua woordenschat zit het ook prima. Verder is de diversiteit in zowel onderwerpen als beats aanwezig en van een goed niveau. Met 17 tracks is er natuurlijk altijd iets aan te merken qua tracks. Wat vooral bij blijft na het luisteren van het album is het gevoel dat Surya mij toch niet helemaal heeft kunnen pakken. Op een gegeven moment valt de aandacht op een of andere manier weg. Sterke tracks op het album zijn bijvoorbeeld Moederkoekje van eigen deeg en de Sorry remix, naar het origineel van Engel en Diggy Dex.

Een debuutalbum van dit niveau met 17 nummers, het is niet veel gegeven. Surya laat zien dat hij niet alleen zijn mannetje staat in een battle maar ook als er teksten geschreven worden. De featurings op het album zijn niet altijd even geslaagd en lijken soms wat geforceerd, maar al met al is dit album er een om vaker uit de platenkast te trekken.

Tracklist:
01 – Intro (beat: Nox, cuts by DJ DNS)
02 – Blijf van me stad af (met Pharao, beat: DJ Kalie)
03 – Over een gast (beat: Dopaganda)
04 – Sorry remix (met Engel, Robian & Diggy Dex, beat: Diggy Dex)
05 – Uitstelgedrag (beat: Benjamin Diggins)
06 – De weg erheen (Dopaganda remix)
07 – Moederkoekje van eigen deeg (met Frits van Dijk, beat: Danniet!)
08 – Ik weet niks... (beat: DJ D-Incredible)
09 – Weg (met Per.verz, beat: Inf)
10 – Ome Omar: Doenniefaya (skit)
11 – Handenarbeid (met Dopaganda & Patrice, beat: Dopaganda)
12 – Cancerly veel moeders (met Frits van Dijk, Pharao, Omar, Huussuh, Greg, Dax, Robian, Dopaganda en Patrice, beat: Dopaganda)
13 – Één klap (beat: Danniet!)
14 – Je weet hoe het gaat (met Regga, beat: Dopaganda)
15 – Eenzaam (beat: Neo)
16 – Darwins nachtmerrie (met Robian, beat: Dopaganda)
17 – Samenraapsel (bonustrack met Ome Omar, beat: DJ D-Incredible)

Reacties


Plaats hier jouw reactie...