Kraantje Pappie - Boulimia EP

Het nieuwste product wat afkomstig is uit de stal van Noah's Ark. Sinds de 101barz sessie van Kraantje Pappie is er behoefte aan meer. De eerste mixtape (de Clubvoer mixtape) bracht niet wat er werd verwacht van Kraantje Pappie. Eigenlijk was dat hoofdstuk 2 en is de Boulimia EP het eerste hoofdstuk.

Kraantje Pappie - Boulimia EP

Op de Boulimia EP, met als subtitel 'ik ben vol van mezelf', staan, zoals verwacht, geen inhoudelijk diepe teksten. Op dit elf tracks tellende album staat weinig diepgaand materiaal, waarin de afwisseling tussen sterke tracks en minder sterke tracks of zelfs verses constant aanwezig is. De featurings op deze EP tillen de tracks naar een hoger niveau, zoals Jiggy Djé op Punt, waarbij Kraantje zelf niet altijd even goed uit de verf komt. Op sommige tracks, zoals Arbeidersklasse bijvoorbeeld, is de chemie tussen de beat en Kraantje echter wel aanwezig, waardoor het album sterk wordt geopend. De beats zijn op de gehele EP van goed niveau, alleen weet Kraantje niet op elke beat te overtuigen met zijn aparte manier van spitten.

Deze EP laat je zien wat Kraantje kan en wat je kan verwachten bij een show van hem, maar vooral waarin en op welke gebieden Kraantje zich nog kan verbeteren. De EP heeft zo zijn sterke momenten, maar ook zijn minder sterke momenten en door de weinige afwisseling die Kraantje zelf kan bieden is het luisteren soms wat zwaar, maar een portie Kraantje op zijn tijd is niet erg.

Tracklist:
01. Arbeidersklasse
02. 't Voelt Lekker
03. Punt ft. Jiggy Djé
04. De Spieghel ft. SirOJ
05. Wie We Zijn? / De Mannen Van Het Moment ft. Abbeye
06. On Top Of De Competitie ft. Turk & SpaceKees
07. Vol Van Mezelf
08. KouweKermis
09. Zijn Met Mij ft. Bizzey
10. Opgevoel ft. Abbeye & Kas-M
11. De Afhaak

Reacties


Plaats hier jouw reactie...