Engel - Geen Weg Terug

Aan het eind van Engelland hoorden we Daniël de telefoon opnemen. Op 'In Samenwerking Met' stonden veel reeds bekende samen werkingen, maar de track Ingewikkeld met DeFact had als oorsprong: 'Woonboot Producties 3 EP'. Alles had dus de schijn dat dit het volgende album van Engel zou zijn, totdat het bericht van Geen Weg Terug ons ter ore kwam.

Op dit 14 (excl. Hidden track) tracks tellende album laat Engel weer een stukje meer volwassenheid zien. Het album voelt meer als een eenheid qua geluid. De featurings dragen allemaal bij aan de tracks zonder dat er sprake is van groot kwaliteitsverschil tussen de MC's. Artiesten zoals Diggy Dex zijn op eerdere albums van Engel al te horen, maar ook op dit album zijn er weer een aantal artiesten waarmee Engel nog nooit had samengewerkt.

Engel - Geen Weg Terug

Op concepttracks zoals Op een dag en Laatste gedachten (waarin Engel in de huid kruipt van Kurt Cobain) laat Engel horen dat hij het aspect van storytelling beheerst. Op 1 van Ons is de zelfreflecterende Engel weer te horen op een beat van Daniël die doet verlangen naar 'Woonboot Producties 3' en die doet denken aan de eerdere Woonboot Producties. De track The Backbone is meer een ode aan de DJ’s, wat voor Engel 'The Backbone' van hiphop vormt. Deze track gaat weer verder op de track De Basis van 'Engelland'. De track bevat twee minuten waarin de DJ’s losgaan en laten horen wat ze kunnen.

Al met al is dit weer een goed album van Engel. Het album gaat verder waar 'Engelland' is geëindigd en is niet eentonig maar vormt een geheel. Op 20 november is de cd release in Manifesto in Hoorn en de cd is ook te bestellen via www.engelland.nl.

Tracklist:
01 Nog Steeds
02 Geen Weg Terug
03 Op Een Dag
04 Kalm Aan ft Just
05 1 Van Ons
06 Bang ft Per.Verz & Pers
07 Passie
08 The Backbone ft DJ Daan, DJ DNS, DJ Native, DJ Frankie Boxcutta
09 Het Gaat Goed
10 Dit Is... ft Diggy Dex
11 Laatste Gedachten
12 Dezelfde Shit
13 Dikdoenerij ft Diggy Dex, DJ native, Just, Kas, Surya, Tim
14 Ouwe Stempel (Deel 1)

Reacties


Plaats hier jouw reactie...