MC's Freestyle voor de GRAP Two on Two bekend

De mc duo's voor Freestyle voor de GRAP Two on Two zijn bekend! Uit de ruim veertig inschrijvingen zijn acht duo's geselecteerd die het vrijdag 13 november tegen elkaar opnemen: Nieuw Amsterdam (Frits van Dijk & L-Deep), Another Fine Mess (Waldo Provenzano & MC Riemiks), Geen Verblijfsvergunning (Em0 & MC Deon), Joey en Jeffrey, Noord-West lijn (Nazar & Regga), Partij van de Punchlines (Apnormaal & Ohhdietoerq), TNT (Meester T & Tivo) en De Veelplegers (Surya & Dax).

De GRAP organiseert Freestyle voor de GRAP om battle mc's een kans te geven zich te presenteren aan publiek, media en de muziekindustrie. Vorig jaar won De Veelplegers (Surya en Dax) de eerste Freestyle voor de GRAP Two on Two.

Uit alle inschrijvingen zijn acht teams geselecteerd die deelnemen aan Freestyle voor de GRAP Two on Two op vrijdag 13 november in de Sugar Factory in Amsterdam. Host van de avond is Kimo en de beats komen van Mista Sweet. Het winnende team gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Freestyle mc crew 2009’, maar wint ook een prijzenpakket met daarin onder meer een wireless mic van Dijkman Muziekinstrumenten, een kledingpakket van Carharrt, twee waardebonnen van € 100 van Fresh Cotton en een radio-optreden bij Hiphop In Je Smoel op Kink FM. Meer informatie over de competitie kan je vinden op freestylevoordegrap.nl.

Op basis van de performance van de introductie en de freestyle ronde gaan de vier beste duo's door naar de twee battle rondes. De derde ronde is de team battle: de duo's strijden tegen elkaar in een best of 3 systeem. Het beste team gaat door naar de finale waar ze one on one battelen. De teams worden door de jury beoordeeld op creativiteit, originaliteit, uitspraak, teksten en stage performance. De teams krijgen na elke freestyle en elke battle meteen punten (1 t/m 5). Daarnaast heeft de jury de mogelijkheid om het 'wack' bord te gebruiken, bijvoorbeeld als er na het aflopen van de tijd te lang wordt doorgerapt.

Freestyle voor de GRAP | Vrijdag 13 november | Sugar Factory | Lijnbaansgracht 238 | Aanvang: 21.00 | Zaal open: 20.30
Met: Nieuw Amsterdam (Frits van Dijk & L-Deep), Another Fine Mess (Waldo Provenzano & MC Riemiks), Geen Verblijfsvergunning (Em0 & MC Deon), Joey en Jeffrey, Noord-West lijn (Nazar & Regga), Partij van de Punchlines (Apnormaal & Ohhdietoerq), TNT (Meester T & Tivo) en De Veelplegers (Surya & Dax) | Host: Kimo, dj Mista Sweet
Entree € 8,- (of combi-ticket met Suryalisme releaseparty 14 november in Bitterzoet: € 10,- ) | www.sugarfactory.nl / www.freestylevoordegrap.nl / www.grap.net

Reacties


Plaats hier jouw reactie...