Online jukebox 22tracks stapt in de ring.

Amsterdams initiatief voor nieuwe muziek en ter bevordering van betaalde downloads biedt bezoekers 22 volledig te beluisteren tracks binnen 22 uiteenlopende genres!

Het is nogal een klus. Nieuwe muziek vinden op het internet. Een zoektocht leidt in veel gevallen door de spelonken van het internet, via obscure websites en met virussen geïnfecteerde torrents. 22tracks werkt sinds april 2009 aan een oplossing: 22 nieuwe tracks per genre geselecteerd door toonaangevende dj's of muziekjournalisten die orde scheppen in de chaotische wirwar van aanbod die de muziekwereld online is geworden. In zes maanden groeide de site uit tot gewaardeerd signaleerstation voor nieuwe tracks, artiesten en genres zonder vereiste registratie of afleidende vormgeving. 22tracks is tegen illegale downloads en verwijst in alle mogelijke gevallen door naar gerenommeerde online muziekwinkels en/of het Myspace of Twitter profiel van de uitvoerende artiest.

Per donderdag 22 oktober verdubbelt 22tracks het aantal genres van elf naar 22 en lanceert het een uitgebreide shuffle functie. House en techno worden los van elkaar aangeboden. Funk, jazz, electro, wereldmuziek, klassiek, drum & bass, Nederlandse hiphop, relax, originals en beats worden toegevoegd. De door de bezoeker aan te zetten shuffle functie zorgt voor een telkens gevarieerde playlist, naar gelieve binnen een of meerdere genres. Wekelijks worden er per genre vijf nieuwe tracks toegevoegd waarmee vijf oude nummers uit de lijst verdwijnen. Mooie plaat? Koop hem snel, hij is over een paar weken van 22tracks af om plaats te maken voor een nieuwe track die de aandacht verdient.

Reacties


Plaats hier jouw reactie...