Scylla - Rijp & OngepluktAfgelopen week viel het nieuwe album van Scylla, Rijp & Ongeplukt, op de deurmat. Deze groep is vrij onbekend, hoewel ze inmiddels 3 albums hebben gemaakt. Hoog tijd voor een blik op het nieuwe album.

De hoes geeft je eigenlijk al een oldskool gevoel. Een oud bandje waarmee je vroeger voor de radio zat om de nieuwste hits in de top 40 op te nemen siert de voorkant. Naast een foto van de leden van Scylla wordt de cd gesierd door een opgegeten klokhuis.

De voorkant gaf de cd al een oldskool gevoel en de muziek zet dat gevoel alleen maar voort. Verwacht geen hoogstaande wordplay of ingewikkelde teksten. De heren van Scylla zijn duidelijk in wat ze zeggen en winden hier geen doekjes om. Geen lastige metaforen maar gewoon zeggen waar het op staat.

De beats zijn afkomstig van Cru. Geen lastige synthesizers of moeilijke patronen. De beats klinken over het algemeen zeer nice en niet te kaal of te vol. Helaas zit er niet altijd diversiteit in de beats, waardoor sommige beats iets te langdradig worden.

De MCs van Scylla klinken allemaal heel veilig alsof ze bang zijn om fouten te maken. Pogingen tot zang is het enige gedurfde waar ik de heren van Scylla op heb kunnen betrappen, en dit komt helaas niet altijd tot zijn recht.

Desondanks luistert dit album wel heel lekker weg. Een redelijk onbekende crew die toch al weer hun derde album dropt. Emotie is de basis van het album. Geen moeilijke teksten of ingewikkelde flows, maar duidelijke teksten en veilige flows. De heren van Scylla kennen waarschijnlijk hun eigen tekortkomingen en proberen op dit album geen nieuwe dingen, maar doen dat waar ze goed in zijn en dat werkt op dit album. Houd je van old skool hiphop en ben je toch benieuwd naar het album, schaf dit album dan aan, het is het wel waard.

Voor meer info: www.scylla.nu

Tracklist:
1. We zijn terug! (intro)
2. Bitches en thugz
3. Wat is er aan de hand, Nederland?
4. ClubClap
5. Tijd verlost verleden
6. Wie dropt?
7. Waar zou je heen gaan?!
8. Artiest zijn
9. Realistrijd
10. Gladiator
11. Laid back sssh
12. Speeltijd
13. Kistdicht
14. Rijmjunks
15. Tegengas
16. Buigen of barsten

Reacties


Plaats hier jouw reactie...