Sam&Falko geven aandacht aan borstkanker in nieuwe single!

Sam; “In de laatste week van de zomervakantie in 2010 kreeg ik te horen dat mijn moeder borstkanker had. Mijn moeder was enorm geschrokken en verdrietig, net als mijn vader, zo kende ik hem niet dus dat maakte veel indruk op mij. Maar ondanks de rare gewaarwording stapte mijn moeder er met volle moed in en zag ze het als een leerproces om "rijker" van te worden.”

“De week hierna werd ze geopereerd en dit leek een geslaagde eerste stap. Maar twee weken later vertelde de chirurg dat de uitslag van het onderzoek negatief was, haar linkerborst zou over een week alsnog geamputeerd moeten worden.”

“Na een maand ‘rust’ begon de bestraling. Vijf dagen per week naar het ziekenhuis en dat dan weer vijf weken lang, om vervolgens nog net voor het nieuwe jaar aan het zwaarste hoofdstuk te beginnen.”

“Vier chemokuren, eens in de drie weken. “Het gif, een rood, soort limonade kleurtje, goedje mijn lichaam in" zoals ze het zelf beschreef. Vervolgens kreeg ze twaalf weken iedere week een mix van chemo en een andere behandeling. Haar veerkracht werd behoorlijk getest in deze periode.”

“Het dieptepunt was de dag waarop zij naar het ziekenhuis ging voor een kuur en onderweg de moeder van Falko tegen het lijf liep. Die bleek net ook een diagnose borstkanker te hebben gekregen. Er ontstond nog meer verbinding en begrip zowel bij onze moeders als bij de ons. Gelukkig hebben onze moeders zich er doorheen geslagen en genieten ze nu volop van het leven.”

Dit nummer is de luisteren via de SoundCloud van Sam & Falko


Reacties


Plaats hier jouw reactie...