Kyteman speelt concert voor doof meisje

Kyteman geeft eind deze maand een bijzonder optreden voor een doof meisje in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De 19-jarige Vera van Dijk uit Maarn is doof geboren maar kan sinds twee jaar dankzij een speciaal implantaat beperkt horen. Het optreden van Kyteman op 25 augustus wordt het eerste concert in haar leven.

Vera van Dijk en Colin Benders. © Vodafone Nederland.

Kyteman, wiens echte naam Colin Benders is, speelt dan met een achttienkoppig orkest onder meer een nummer die aan het gehoor van Vera wordt aangepast. Welk nummer dat is, wordt bepaald door het Nederlandse publiek. 'Ik ben benieuwd met welke suggesties Nederland komt', zegt Kyteman in een persverklaring. 'Er zijn zo veel verschillende genres en tracks om uit te kiezen.'


Vera heeft sinds twee jaar een zogeheten cochleair implantaat, waarmee ze beperkt hoort. Een concert horen is haar grootste wens. 'Voordat ik kon horen hielp mijn broer, die op het conservatorium zit, mij altijd om muziek te beleven via de trillingen van zijn gitaar', vertelt ze in dezelfde verklaring. 'Alsnog bleef ik nieuwsgierig naar klanken en melodieën. Dat Kyteman mij in staat stelt echt muziek te beluisteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt. Nu kan ik samen met mijn broer genieten van een concert zoals iedere andere leeftijdsgenoot.'

Speciaal ter promotie van het concert namen Vera en Kyteman een video op. Daarin vertelt Vera door middel van gebarentaal dat zij doof is sinds haar geboorte. Op haar facebookpagina schrijft ze trots te zijn op het eindresultaat. 

Speciale versie
Kyteman zal samen met Vera het nummer bewerken. 'Met Vera's hulp componeer ik een speciale versie van het nummer dat Nederland aandraagt, zodat het op haar gehoorkwaliteit aansluit en perfect bij haar binnenkomt.' Het concert is onderdeel van de Vodafone Firsts-campagne die mensen helpen iets voor het eerst beleven. Wie een suggestie heeft voor een mooi nummer, kan op Facebook een voorstel doen.

Sommige van de meest voorgestelde nummers tot nu toe zijn: 'Angels' van Robbie Williams, 'Rolling in the Deep' van Adele en 'Perfect Day' van Lou Reed.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...