Royal with Cheese & Inf - Insectenleven

De Ossche rapper Royal with Cheese en de Utrechtse producer Inf brengen hun album Insectenleven uit via het Amerikaanse label Beats Broke. Het veertien tracks tellende album is losjes gebaseerd op De Metamorfose van Franz Kafka en zit tjokvol met verwijzingen naar de gedaanteverwisseling van mens naar insect. 

Tekstueel laveert Insectenleven tussen verhalende rap en spoken word. De muziek laat zich omschrijven als sfeervolle boom-bap met extra muzikale laagjes van analoge instrumenten. Zowel Royal with Cheese als Inf hebben op geen enkel vlak concessies gedaan. Of, zoals Royal het album begint:

“Dit zijn niet de wenselijke woorden, halve waarheden 
of mooie sprookjes en magie, die je misschien zou willen.
Maar wel de kerkers en de draken zonder Ghibli animatie,
sinds de laatste vuurvlieg werd begraven, geen modegrillen.
Dit is wat soms nodig is...”


Insectenleven is vanaf heden verkrijgbaar via iTunesSpotify, etc. De instrumentale versie van het album verschijnt gelijktijdig. Een kleine oplage handgemaakte digipaks is verkrijgbaar via de site van Beats Brokeen natuurlijk via de heren zelf.

Het album was al een week te beluisteren op Luisterpaal van 3voor12 waar het sinds een aantal dagen in de top tien populaire albums te vinden was.

Inf maakt vooral furore in het buitenland met zijn twee instrumentale albums The Go Round en Music For Crime Scenes. Hij werkt momenteel aan het derde instrumentale album en een bijzonder project met grote namen uit de Amerikaanse funk/jazz scene.

Royal with Cheese produceerde recentelijk de debuut LP Tweede Viool/Derde Bedrijf van De Nuance, een samenwerkingsproject met schrijver/rapper Marco Martens, waarmee ze dit najaar met de Popronde door het land touren. Eerder verschenen zijn solo-album 1001 Nachten in het Land van Oz, twee ep's met de groep Donker Oss en verscheidene andere collaboraties.

For more information, contact ryan@beatsbroke.com.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...