Engel & Just - Dertig

Zoals Sinterklaas elk jaar zijn verjaardag viert met Pakjesavond, zo kan je de klok er op gelijk zetten dat Engel ook met een nieuw album komt. Zo ook dit jaar, samen met Just, getiteld Dertig. Op dit 14 (excl 4 bonustracks) tellende album worden beide heren bijgestaan door Diggy Dex, DJ DNS, Per.verz, The Proov, Gift of the Gab, DJ Native, DJ Setiono, DJ Rachi & DJ Kypski, Timmietex, Mr48Barz, Tenshun, en IJs. Een heel lijstje, en dan zijn we nog lang niet compleet gezien het aantal beatmakers. Daarvoor verwijzen we je echter naar de cd, want het gaat per slot van rekening niet om wie er op staan, maar hoe dat de cd klinkt.

 

En ook al zijn beide heren alweer 2 jaar ouder dan hun vorige cd, getiteld Statler & Waldorf, de liefde voor hiphop staat nog steeds als een huis. Dit komt met name naar voren in Nieuw!, een track met een lekkere vibe en zeker aan het eind weer een old school beatbox gevoel. En precies dat is waar beide heren voor staan. Muziek maken omdat het goed voelt en standaard van hoog niveau. Een andere opvallende track op de cd is Regen 2, waarin Just eigenlijk niets zegt inhoudelijk gezien, maar een dusdanig gevoelige tekst neerlegt dat iedereen zelf de track inhoud kan geven. Mindere punten zijn er op elk album, al is het op dit album vooral zoeken er naar. Sommige refreintjes zijn wat aan de makkelijke en flauwe kant, maar het replay gevoel van de cd is hoog. Voor de echte fan is het wellicht wat weinig deze cd, want als we alle bonustracks er bij nemen, is een derde van de tracks al bekend bij de luisteraar.

Dat Engel & Just niet voor de meest bekende weg kiezen blijkt uit heel veel. Zo is de tape als een USB 8 track aangeboden in plaats van voor de cd vorm te kiezen. Engel & Just weten heel goed wat ze kunnen en hebben hun sporen binnen de Nederlandse hiphop inmiddels ruimschoots verdiend. Nergens wordt er op dit album een dieptepunt gevonden en het plezier straalt vanuit je boxen tegemoet. De agenda wordt er weer bij gepakt voor het volgende jaar, want als het goed is  kunnen we ons weer verheugen op nieuw materiaal. En in de tussentijd, draaien we deze cd tot we 30 zijn.

Tracklist:
01. Dertig
02. All Oud
03. Red me wel
04. Natafelen ft. Diggy Dex & DJ DNS
05. Regen 2
06. Mooie Woorden
07. Nieuw!
08. Realiteit
09. That ol’ Boombap
10. Niks te verliezen ft. Per.verz
11. Zo weer weg
12. Stad
13. Let’s Go ft. DJ DNS, The Proov & Gift of Gab (Blackalicious)
14. Struisvogels
15. Jonge God (bonus)
16. The Backbone pt. 4 ft Dj Native, DJ Setione, DJ Rachi & DJ Kypski (bonus)
17. Afstand ft. Per.verz (bonus)
18. Rewind ft. DJ DNS, Timmietex, Mr48Barz, Diggy Dex, Tenshun, DJ Native & IJS

Reacties


Plaats hier jouw reactie...