De Nuance - Tweede viool/Derde bedrijf

De heren van De Nuance zijn geen onbekenden, al is de naam ook niet heel bekend. De Nuance bestaat uit rapper Macro en wordt bijgestaan door producer Royal with Cheese. Op dit negen tracks tellende album worden zij bijgestaan door Just, Che, Aafke Romeijn en Joost van Kersbergen. Enkele video's zijn al uitgebracht, te weten "Voor de kost"  ft. Just en Amulet ft. Che.

Wat opvalt in de videoclips is dat De Nuance niet de 'normale' kijk op de wereld heeft. Wie heeft er ooit een hiphopvideo met 'Ouderen in Beweging' op de voorgrond gehad. En dat is precies wat De Nuance brengt. Out of the box denken en meer beschouwende teksten. Verwacht op dit album dan ook geen boombap, feestmuziek of iets anders in die hoek, maar verwacht een filosoferende Macro, duistere, bijna melancholische beats van Royal with Cheese en een vertellende stem van bijvoorbeeld Aafke Romeijn. Op "Lange weg naar Huis" komen al deze item perfect samen en dit maakt deze track ook een van de sterkere tracks van het album. Andere tracks die op de voorgrond staan is "Amulet" ft. Che en "Zekeren", waarin Macro een andere manier van het spelen met taal laat zien.

Kwalitatief is er niets aan te merken wat betreft opname niveau. Het album lijkt echter niet geschikt voor een heel breed publiek maar lijkt te mikken op de wat oudere hiphopliefhebber door de beschouwende, filosoferende toon. Desondanks voelt dit album, met het Nederlandse herfst- en winterweer in aankomst als een welkome aanvulling in de discografie van de Nederlandse muziek. 

Tracklist:
1. Dromenvanger
2. Voor de Kost Feat. Just
3. De Ene Droom Is de Andere Niet
4. Kom Op Feat. Joost van Kersbergen
5. Zekeren
6. 1-0 voor
7. Amulet ft. Che
8. Wie Verbeeldt
9. Lange weg naar huis ft. Aafke Romeijn

Reacties


Plaats hier jouw reactie...