Phunxz - Phunxzioneel

Na twee eerdere E.P.'s te hebben gereleased, was op 7 juni 2013 de releaseparty van de derde E.P., getiteld Phunxzioneel. Phunxzioneel telt 11 tracks, met thema’s als tegenstrijd, ontwikkeling, chaos en liefde. Op het album wordt onder andere samengewerkt met singer-songwriter Erik de Boer, producer Knarsetand, Rooie Jos (zanger uit de documentaire “Foute Vrienden”) en Miou Amadée (zangeres Hubble Orkestar). 

Tijdens het luisteren van de cd valt op dat de gehele cd een heerlijke zomerse festival vibe heeft. Alsof je met een groep vrienden in een park zit, biertje erbij en de cd van Phunxz op de achtergrond. Opvallend hierin is dat, ondanks de verscheidenheid aan muziek en gebruikte instrumenten, het gevoel hetzelfde blijft. Op "Even de Tijd" brengt Phunxz je gevoelsmatig naar het strand waar je een zwoele zomeravond beleeft met wat whiskey in het glas. Deze track wordt voorgegaan door "De Handelsman" welke een lekker uptempo einde heeft. De track "Fluxus MC" gaat verder in het zomerse gevoel, maar hierin speelt Phunxz veel meer met zijn flow ondersteund door een heerlijke zomerse gitaar.

Phunxz is voor velen van ons een onbekende. Deze jongeman met de blonde dreadlocks brengt met Phunxzioneel echter een heerlijke plaat naar ons toe die het zeker waar is om te checken. De cd klinkt ideaal voor de zomerse festivals en verveeld geen moment.

Tracklist:

1 Uit Het Hart

2 Gevallen Strijders

3 Contradictie

4 De Weg Kwijt

5 Het Maakt Niet Uit

6 De Handelsman

7 Even De Tijd

8 Fluxus Mc

9  Geen Tweestrijd

10 Dromenvanger

11 Phunxzioneel

 

Voor meer info: check http://www.phunxz.nl

 

 


Reacties


Plaats hier jouw reactie...