Tweede album Evil Genius Soundsystem gratis te downloaden

Het tweede wapenfeit van de formatie Evil Genius Soundsystem, het instrumentale album ‘Volume 2’, is vanaf nu gratis te downloaden. De groep bestaat uit Henning, Jaystar, Jeejaa en City Lights, vier getalenteerde hip-hop producers die in de afgelopen jaren allemaal al voet aan de grond kregen in de Nederlandse hip-hop scene.

De Arnhemse beatmaker Henning (1987), lid van de Fakkelteitgroep, produceerde eerder voor onder meer Sticks, Akwasi (Zwart Licht) en Faberyayo. Ook bracht hij de instrumentale EP’s ‘Dejima’ en ‘Trunkfunk Series’ uit. Zijn stadsgenoot Jeejaa (1984) liet vorig jaar van zich horen met zijn beattape ‘Suitcase’. Jaystar (1983) uit Amersfoort won als producer/DJ van Ogri Ai de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland 2011, en bracht daarnaast meerdere instrumentale albums uit. De benjamin van het gezelschap, City Lights (1992) uit Amersfoort, bracht in 2011 zijn eerste beattape “Winter All Year” uit en werkt op dit moment met DiceCream aan diens aankomende mixtape en album. Hiervoor hebben ook Jaystar en Jeejaa productionele bijdragen geleverd.

De vier groepsleden van Evil Genius Soundsystem kennen elkaar al jaren persoonlijk en delen het respect voor elkaars werk. Het was daarom een logische stap om de krachten te bundelen. In 2012 debuteerde de groep met de instrumentale CD ‘Volume 1’. Nu, krap een jaar later, laat de formatie weer van zich horen met de tweede langspeler: ‘Volume 2’. Voor het nieuwe album heeft ieder groepslid weer drie tracks aangeleverd, waarin de onderlinge muzikale verwantschap duidelijk terug is te horen.

‘Volume 2’ van Evil Genius Soundsystem is vanaf vandaag gratis te downloaden via de deze link.

De volledige tracklist van Evil Genius Soundsystem – Volume 2:
01. City Lights - Her Dead Body
02. Henning - Milkyway Avenue
03. Jeejaa - Butter
04. Jaystar - Axe Breakdown
05. City Lights - Funeral
06. Henning - Spaced Out Funk
07. Jaystar - Sleep With The Fishes
08. Jeejaa - Believe
09. Henning - Stardust
10. Jeejaa - Extreme Measures
11. Jaystar - Pervert
12. City Lights - Lady Killer


Reacties


Plaats hier jouw reactie...