Gijs ter Haar & Jouke Koning - Niemandsland

De nuchtere no-nonsense poëzie van dichter Gijs ter Haar op de prachtige composities van Jouke Koning. Twee disciplines die op elkaar aansluiten alsof het niet anders hoort. Het uitgangspunt voor de muzikale begeleiding van het album Niemandsland was om poëzie en muziek samen te smeden tot luisterbare liederen. Het resultaat is een verzameling van fijngevoelige tot op het bot snijdende werken waar de vandaag uitgebrachte gelijknamige single de kroon op is.

Nieuwe single

“Niemandsland verhaalt van een tijd waar ik boven verschillende kroegen in de Krankeledenstraat te Amersfoort woonde en er mijn dagen sleet” zegt dichter Gijs ter Haar over Niemandsland. Jouke Koning voorzag het gedicht van een piano compositie welke ingetogen klein en begint en langzaam maar zeker tot een donderende climax leidt. Matthijs Werdler, Nienke Verdonk en Rikkert de Wit vergezellen hen op respectievelijk cello, viool en gitaar.

De single is te beluisteren op iTunes en Spotify.

Videoclip Niemandsland

Net als bij de twee eerdere singles maakte Jouke Koning ook bij Niemandsland een videoclip. Vol overgave brengen de dichter en de muzikanten hun werk ten gehore tegen het decor van een leeg café. Zo echoën de woorden van de dichter door een verlaten stad: “Nacht is op de stad gevallen als met bakken uit de hemel, stilgezet wat toch al stervend was. De straten zijn alleen, zo stil dat ik de lucht hoor zingen.” 

Release album Niemandsland

De video is opgenomen in het Amersfoortse jazzcafé Miles waar het album Niemandsland op 18 november tijdens een gevarieerd programma gepresenteerd zal worden. Naast Gijs ter Haar & Jouke Koning zullen ook dichters Martin Beversluis, Martin Aart de Jong, Pom Wolff, Joz Knoop en Bjorn van Rozen optreden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en informatie is te vinden op de Facebook pagina van het duo.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...